Sivas'taki temaslarının ardından Zara ilçesine giden Yılmaz, burada hayırsever bir aile tarafından yaptırılan, 18 derslikli Halil İbrahim Çiftçi İlköğretim Okulu'nun temel atma törenine katıldı.

"YOKSULLUK VE CEHALET"

Bakan Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: ''Hükümet olarak '2 düşmanımız var' diyoruz, 2 hususla mücadele edeceğiz, birisi yoksulluk, birisi cehalet. 'Yoksul olan evde kavga bitmez' derler. Kavgayı azaltmak için yoksulluğu ortadan kaldırmak gerekir. Bunun için devlet, millet el ele çalışıyoruz, çok iyi bir noktaya geldik. İnşallah birlikte çalışarak yoksulluğu yeneceğiz. İkinci bir düşmanımız var, o da cehalet. Eğer Güneydoğu'da bugün bir sıkıntı varsa, onun da sebebi cehalettir. İşte bu cehaleti yenmenin yolu da devlet, millet ele ele olarak eğitime yatırım yapmaktır.''

Okulu yaptıran hayırsever iş adamı Muttalip Çiftçi ve ailesini tebrik eden Yılmaz, babasının adını yaşatanın ''adam gibi adam'' olduğunu, dolayısıyla bu okulda Halil İbrahim Çiftçi'nin adının yaşayacağını belirterek, ''Muttalip Çiftçi ve bütün kardeşlerine, ailesine, bu okulun yapılmasına katkı sağlayanlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum'' dedi.

Bakan Yılmaz, törenin ardından Hakkari'deki hain saldırıda yaralanarak gazi olan Zaralı piyade er Cemal Özcan (22) ile ailesini de ziyaret etti. Gazi Özcan ile sohbet eden Yılmaz, daha sonra ilçede esnaf ziyaretinde bulundu.

Yılmaz'a Zara temasları sırasında AK Parti İstanbul Milletvekili Muhammet Bilal Macit de eşlik etti.

Editör: TE Bilişim