Güney Kore Petrol Kirliliğinde Armatörleri ve Gemiadamlarını Sorumlu Tutuyor

Güney Kore savcıları, Pazartesi günü yaptıkları açıklamada, Aralık ayında meydana gelen ve ülkenin en büyük deniz kirliliğine yol açan petrol sızıntısıyla ilgili olarak, Samsung Ağır Sanayi ve geminin 5 mürettebatını sorumlu tuttu.

Hebei Spirit isimli Hong Kong kayıtlı tankerde deniz vinci delik açarak 10 bin tondan fazla petrolün denize dökülmesine, ve doğal kaynakları da içeren Güney Kore batı sahillerini kaplamıştı.

Savcılar birliğindeki yetkililerden biri, Hebei Spirit'in Hintli kaptanı ve birinci zabitini sorumlu tuttuklarını, mavnanın ve iki botun yedeğe çekilirken yeterli dikkatin gösterilmediğini öne sürdü.

Savcılı ayrıca tankerin sahibi olan Hebei Ocean Shipping Co. China firmasını, mavna ve römorkörün sahibi olan samsung Ağır sanayiyi de sahil güvenlik kurallarını ihlalden ötürü sorumlu tuttuğunu açıkladı.

Tanker sahibi firmanın Hong Kong yetkililerinden bir sözcünün kararı şaşırtıcı ve utanç verici bulduklarını açıklarken, Samsung Heavy konuyla ilgili bir açıklama yapmayı reddetti.

Reuters Çeviri: DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim