Soros, Sabiha Gökçen'e ortak oluyor

Türkiye'de Sabiha Gökçen Havalimanı'nın işletecek konsorsiyum içerisinde yer alan Hindistanlı altyapı şirketi GMR Infrastructure Ltd., aralarında dünyanın en ünlü spekülatörlerinden George soros'un da bulunduğu 49 yatırımcıya 1 milyar dolar tutarında hisse sattı.

Limak İnşaat AŞ-GMR Infrastructure-Malaysia Airport Holding Berhad Ortak Girişim Grubu, Sabiha Gökçen Havaalanı düzenlenen işletim ihalesini 37 tur süren pazarlığın ardından 1 milyar 932 milyon euro ile kazanmıştı.

Aynı zamanda Hindistan Yeni Delhi Havaalanı'nın da işleticisi olan GMR Infrastructure, gelecek nakiti yeni yatırımlarda kullanmak üzere, aralarında George soros ve Citigroup gibi kişi ve firmaların da bulunduğu toplam 49 yatırımcıya 1 milyar dolarlık hisse sattı.

"Bundan sonra oyun artık altyapıda" ifadesini kullanan analistler, şirketteki hızlı büyümenin büyük yatırımcıları çektiğini belirtiyor.

GMR'ın hisse satışı, firmanın yeni ortakları olan Soros, T. Rowe Price Group Inc., Citigroup, ICICI Bank ve diğer yatırımcıların Hindistan hükümetinin altyapı için planladığı 500 milyar dolarlık dev yatırımdan pay almalarını sağlayacak.

Öte yandan GMR, hisse satışları ile Sabiha Gökçen'e önümüzdeki dönemde ikinci bir dış hatlar terminali de inşa etmeyi planlıyor. Ayrıca Endonezya ve Güney Afrika'da kömür madenleri alacak, bölgede yeni altyapı yatırımlarına yönelecek.

hürriyet

Editör: TE Bilişim