Somalili Mülteciler 3 Farklı Kente Dağıtıldı

Birleşmiş Milletler (BM) kanalıyla Mersin'de sığınmacı olarak bulunan Somali uyruklu 37'si çocuk 67 mülteci, İçişleri Bakanlığı'nın emriyle Niğde, Kütahya ve Antakya'ya gönderildi.

Yasa dışı yollarla ülkelerinden kaçmaya çalışırken yakalanan ve BM'ye başvurarak sığınma talebinde bulunduktan sonra geçici olarak Mersin'de barındırılan Somali uyruklu 67 mülteci, dün gece Mersin Otogarı'ndan otobüslerle farklı illere gönderildi. Geçtiğimiz günlerde Mersin'deki hayat şartlarının kötü olduğu gerekçesiyle daha iyi bir yaşam için eylem yaparak gündeme gelen mülteciler, otogarda birbirlerinden ayrılırken gözyaşlarını tutamadı.

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde Mersin Valiliği aracılığıyla Mersin'de bir otelde geçici olarak barındırılan mülteciler, buradaki yaşam koşullarından rahatsız olunca, İçişleri Bakanlığı'nın emriyle Niğde, Kütahya ve Antakya'da apartmanlara yerleştirilmek üzere otobüslerle o illere gönderildi. İçlerinde 17 günlük bebeğin de bulunduğu mülteciler, "No good Mersin" diyerek Mersin'den memnun kalmadıklarını belirtirken, birbirlerinden ayrıldıkları için üzüldü.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim