Somalili korsanlar İtalyan yolcu gemisine saldırdı   
 
İTALYAN cruise yolcu gemisi Melody, Seyşel Adaları'nın 180, Somali'nin ise 600 mil açığında korsanların saldırısına uğradı.

İtalyan’ın en büyük deniz seyahat ajansı ‘MSC Crocere' tarafından Güney Afrika’nın en büyük ikinci kenti Durban'dan 17 Nisan'da başlatılan gemi turu, Seyşel Adaları'na kadar sorunsuz devam etti. Seyşel Adaları'nda 1 gece kalan gemi, oradan Ürdün'ün Aqaba kentine doğru yola çıktı.

Ancak içinde mürettebatla birlikte 1527 kişinin bulunduğu cruise yolcu gemisi Somalili korsanların saldırısına uğradı.

Gece geç saatlerde, içinde 6 korsanın bulunduğu zodyak bot gemiye yanaştı. Korsanlar geminin etrafında tur atarak, Kalaşnikof silahlarla gemiyi taradı. Panikten yararlanarak gemiye çıkmaya çalışan korsanlara karşı, geminin İtalyan kaptanı Ciro Pinto keskin manevralar yapıp botun gemiye yakın pozisyon almasını engellerken, mürettabat basınçlı sularla ve havaya ateş açarak gemiye çıkmaya çalışan korsanları engelledi.

Bir süre sonra korsanlar ateşi sürdürerek gemiden ayrıldı. Olayda kimsenin yara almadığı açıklandı. Somalili korsanlar bir süre önce de ‘Buccaleer' isimli İtalyan yük gemisine saldırarak, gemiye el koyduklarını, 10 kişilik mürettebatı esiri aldıklarını açıklamışlardı. O günden sonra mürettabat hakkında bir haber alınamadı.(dha)

Editör: TE Bilişim