Somalili korsanlar gemiye saldırdı
 
Bahama bandralı lüks bir yolcu gemisi, Somali açıklarında, sürat tekneli ve silahlı korsanların saldırısına uğradı. yolcu gemisi basit bir kurnazlıkla saldırıyı atlattı

Seabourn Spirit isimli 302 yolcu ve mürettebat taşıyan dev yolcu gemisine sürat tekneleriyle saldıran korsanlar, otomatik ve RPG silahlarıyla gemiye ateş açtılar.
    
Yolcular arasında büyük paniğe yol açan saldırıya soğukkanlılıkla yanıt veren personel, saldırılara karşı özel olarak yerleştirilen akustik patlama cihazını kullanarak, korsanların saldırısını savuşturdular. Korsanlar, kendilerine ateş açıldığını sanırken, yolcu gemisi de saldırganların şaşkınlığından faydalanarak kaçmayı başardı.
    
Somali'nin 160 km açığında meydana gelen saldırı sırasında bir gemi personelinin hafif yaralandığı, atılan RPG mermilerinin de gemiye isabet ettiği belirtildi.
    
Uluslararası Denizcilik Bürosu'na (IMB) göre, Mart'ta bu yana Somali açıklarında 23 korsanlık eylemi ve girişimi meydana gelirken, bu bölgede ilk kez bir lüks yolcu gemisine saldırı düzenlendi.

Kaynak: AA
DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim