SOMALİ AÇIKLARINDA BU KEZ ÇİN GEMİSİ KAÇIRILDI

PEKİN - Somalili korsanlar, bu kez de aralarında yabancıların da bulunduğu 24 kişilik mürettebatı olan Çin'e ait bir balıkçı gemisini kaçırdı.

Yeni Çin haber ajansı Şinhua'nın Çin Ulaştırma Bakanlığı kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, Tianyu 8 adlı balıkçı teknesinin bu sabah Kenya açıklarında avlanırken kaçırıldığını duyurdu. Korsanların, teknenin Somali sahillerine doğru kuzeye gitmesi talimatını verdiği belirtildi.

Haberde, balıkçı teknesinde 15'i Çinli, 1'i Tayvanlı, 1'i Japon, 3'ü Filipinli ve 4'ü Vietnamlı toplam 24 mürettebat bulunduğu kaydedildi.

Korsanlar, bu yıl Somali açıklarında en az 83 gemiye saldırdı, aralarında 2 Türk gemisinin de bulunduğu 33 gemiyi de kaçırdı. Yalnızca 25 Eylülden bu yana 12 gemiyi kaçıran korsanların elindeki gemiler arasında, tank ve silah yüklü bir Ukrayna gemisi de bulunuyor.

Saldırılar nedeniyle birçok ülke, devriye görevi yapmak üzere Somali sularına savaş gemilerini gönderdi. Aden Körfezinde, korsanlara karşı devriye gezmek ve yük gemilerine eşlik etmek üzere Amerikan 5. filosunun yanı sıra 7 gemilik bir NATO filosu da bulunuyor.
 

Editör: TE Bilişim