Somalili kaçaklar eylem yaptı
Türkiye'ye yasa dışı yollardan giriş yapan ve yakalandıkları Mersin'de yaklaşık 2 aydır barınma ve diğer ihtiyaçları karşılanan 67 Somalili kaçak, pankart açıp eylem yaptı.

Somalililer, Mersin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı önünde pankart açarak, yaşam şartlarının kötü olduğunu ileri sürdü.

Yetkililerden yardım isteyen Somalili kaçaklarla tercüman aracılığıyla görüşen Mersin Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü yetkilileri, kaçakların geçici olarak önce bir otele, daha sonra da kiralanan 2 eve yerleştirildiklerini; günde 3 öğün yemek verildiğini kaydettiler.

Somalililerden, sorunlarını Yabancılar Şube Müdürlüğü'nde anlatmalarını isteyen yetkililer, imkanlar dahilinde her türlü yardımda bulunacaklarını bildirdiler.

Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Şerafettin Bural, gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, Mersin'e mülteci olarak gelen ve sığınmacı statüsünde kalan Somalililere, Mersin Valiliğinin direktifleri doğrultusunda her türlü imkanın sağlandığını belirterek, şunları söyledi:

“Somalililerin eylem sebebi, kaldıkları yerleri beğenmemeleri. Mersin'in en lüks semtlerinde ev tutulmasını istiyorlar. Sığınmacı olarak Mersin'de kalan Somalililer, mülteci olarak kabul edilecekleri bir ülkeye gönderilmek üzere burada bekletiliyor. Kaçaklar, ABD, Kanada ya da bir AB ülkesinin kabulünü bekliyorlar” dedi.
Bu arada, Somaliler, “Daha İyi Ev İstiyoruz” yazılı döviz taşıdı; yetkililerin sorunların çözüleceğini söylemesi üzerine de kaldıkları eve döndüler.(AA)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim