Aliağa Gemi Söküm tesislerine gelen gemi icra ile satışa çıkarıldı. 87 metre boyunda,  1915 gros tonluk kuru yük gemisinin ilk satışı 15 Mayıs 2013 günü saat 14.10’da Aliağa İcra Müdürlüğü’nde yapılacak.

Bir yıl önce Çanakkale Boğazı Kumkale – Yeniköy arasında çimento yüklüyken karaya oturan 87 m boyundaki T.C. bayraklı Kaptan Selim adlı gemi, geçtiğimiz Haziran ayında söküm için Aliağa’ya getirilmişti.

O günden buyana üzerinde icra bulunduğu için sökümü yapılamayan gemi, alacaklıların isteği üzerine icra ile satışa çıkarıldığı öğrenildi. Aliağa İcra Müdürlüğü’nün gazetelere verdiği satış ilanına göre gemi açık arttırma ile satışa çıkarıldı.

 Yapılan keşif sonucu; 87 metre boyunda, 1915 gros tonluk Kaptan Selim adlı kuru yük gemisine 513 bin TL. kıymet biçildi.

Geminin birinci satışı 15 Mayıs 2013 günü saat 14.00 ile 14.10 arasında Aliağa İcra Müdürü’nün odasında yapılacak. Aliağa İcra Müdürlüğü’nün ‘2012/692 TLM’ nolu dosya ile satışa çıkardığı gemi ile ilgili gazetelerde yapılan ilanda “İhale, açık arttırma sureti ile yapılacaktır. Birinci arttırmanın 20 gün öncesinden arttırma tarihinden önceki gün sonuna kadar elektronik ortama teklif verilebilecektir. Bu arttırmada tahmin edilen değerin yüzde 50’sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci arttırmada istekli bulunmadığı taktirde elektronik ortamda birinci arttırmadan sonraki 5. günden, ikinci arttırma günüden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamdan teklif verilebilecektir” denilmekte.

Birinci satışta alıcı çıkmaz ise ikinci satış 11 Haziran 2013 tarihinde yine aynı saatler arasında yapılacak. Aliağa Liman Başkanlığı kayıtlarına göre icra ile satışa çıkan geminin “14.06.2012 tarihinde Şimşekler Gemi Söküm tesislerinde ‘Baştan Kara’ olarak bulunduğu görülmekte.

Editör: TE Bilişim