"Soğuk hava hamsiyi geri getirecek"

Balık Hali Komisyoncuları Derneği Başkanı Davut Kıyak,denizin soğuması nedeniyle kaçan hamsinin geri geleceğini belirtti.

Samsun Balık Hali Komisyoncuları Derneği Başkanı Davut Kıyak, soğuk havaların balıkçılık yapanları olumsuz etkilemesine rağmen havaların soğuk geçmesi nedeniyle Rusya ve Ukrayna kıyılarına giden hamsinin geri geleceğini belirtti. Kıyak, yaptığı açıklamada, son bir haftadır Samsun ve çevre ilerinde yaşanan olumsuz hava şartlarının balıkçılık yapanları olumsuz etkilediğini söyledi. Birçok balıkçı teknesi, gırgır ve trolerin kötü hava şartlarından dolayı günlerdir denize açılamadığını belirten Kıyak,

"Hava şartlarının zor ve çetin geçmesi nedeniyle balıkçılarımız denize açılamıyor. Dolayısıyla tezgahtaki balık fiyatlarında da artış oldu. Olumsuz hava şartlarından dolayı günlük yüzde 80 oranında balık avcılığı azaldı. Dolayısıyla stoklardaki balıklar tüketiciliye sunuluyor ancak umutlu olduğumuz kısım ise havaların sıcak gitmesi nedeniyle kıyılarımızı terk eden hamsinin geri gelecek olması. Hamsinin kulağına karsuyu kaçtı deniz soğudu, yaşanan fırtınanı ardından bereket gelecek" dedi.

Kıyak, Samsun, Sinop ve Ordu'da hava şartlarının mevsim normaline dönmesinin ardından balık tezgahlarında çeşitliliğin ve ucuzlamanın yaşanadağını da kaydetti.

Editör: TE Bilişim