Yeni Soğuk Hava Dalgası Geliyor

Yurt geneli haftanın ilk gününe soğuk ve yağışlı bir havayla başlıyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, bugün özellikle Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tamamı, Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde yağış beklentisi var. Kırklareli, Tekirdağ, Bilecik, Bolu çevresinde kar bekleniyor.
Yine Doğu Anadolu'nun güneyinde yağışlar kar şeklinde, Kahramanmaraş çevresinde karla karışık yağmur, diğer bölgelerde yağmur şeklinde olacak. Sıcaklıklar haftanın ilk gününde 1 - 2 derece düşecek.
Salı günü Marmara'nın kuzey doğusunda, Zonguldak çevresinde yağmur, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yağmur, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kar şeklinde olacak. Diğer yerlerde parçalı az bulutlu bir hava beklenirken, iç kesimlerde sis beklentisi var.

Doğu donuyor
Doğu Anadolu Bölgesi'nde bir süredir duran kar yağışı bu akşamdan itibaren yeniden bekleniyor.
Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, eksi 25 dereceyle Erzincan'da ölçüldü. Sıcaklıklar Erzurum'da eksi 24, Ardahan'da eksi 22, Kars'ta eksi 17, Ağrı'da eksi 14 ve Iğdır'da eksi 6 derece oldu.
Trakya bölgesinde önceki gece yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı kent merkezlerini etkilemedi. Kırklareli merkeze bağlı Dereköy'de kar kalınlığı 15 santimetreye ulaşırken Dereköy Sınır Kapısı'na ulaşımı sağlayan yolun kapanmaması için Karayolları ekiplerince temizleme ve tuzlama çalışması yapıldı. Ekipler Gelibolu-Keşan yolunun Korudağ mevkiinde etkili olan kar yağışının ulaşımı aksatmaması için de yoğun çaba sarf etti.

Adalara ulaşım durdu
Bu yolu kullanan sürücüler zincir ve takozsuz trafiğe çıkmamaları konusunda uyarıldı. Çanakkale'de aralıklarla süren yağışlı havaya saatteki hızı 70 kilometreyi bulan poyraz fırtınası da eklenince Gökçeada'ya 3, Bozcaada'ya 2 gündür deniz ulaşımı sağlanamıyor. Çanakkale- Eceabat ve Gelibolu-Lapseki arasındaki araba vapuru seferleri ise normal olarak devam ediyor. Sivas'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 23 köye elektrik verilemiyor, 16 yerleşim birimiyle de telefon görüşmesi yapılamıyor.(AA)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim