İTÜ Denizcilik Fakültesi 11. Geleneksel Kariyer Günleri SNR Holding ve TURKON Holding ile devam etti

Asıl amacı öğrenciler ile şirket yetkililerini bir araya getirerek aralarındaki gelecek işbirliğini sağlamak ve öğrencilerin ileride iş hayatlarının sadece kaptan veya başmühendis olmakla sınırlı kalmayacağını göstermektir. Hem öğrencilerin gelecekte denizcilik sektöründe çalışmak istedikleri şirketler ve alanları tanımları hem de şirketlerin ihtiyaç duydukları zabit adayları hakkında bilgi edinmeleri açısından yoğun ilgi gösterilen 11.Geleneksel Kariyer Günleri'ne yine ülkemizin önde gelen şirketlerinden SNR Holding katıldı.

1980 yılında İstanbul’da kurulan Şener Petrol Denizcilik Ticaret A. Ş., çok yönlü donatılmış modern bir kimyasal tankerler  filosu işletmektedir. Şirket stratejisi, tankerlerin işletmesini, profesyonel ve verimli bir tutum içerisinde, çevreyle ve güvenlikle ilgili konulara odaklı yapması öğrencilere mesaj niteliği taşımaktadır. Denizde çalışmanın sadece maddi kazanç değil aynı zamanda denizin mavisini korumaya yönelik olduğu SNR Holding tarafından vurgulandı.

Şirket politikalarını, gemide yeterli tecrübeye ulaşmış personellerinin, SNR holding bünyesine bağlı diğer iş sahalarına kanalize edilmesi hususuna ayrı bir itina göstermeleri olarak açıklayan SNR Holding temsilcileri, bu konuda öğrencilerden yeterli azim ve çabayı bekledikleri telaffuz edildi.
11. Geleneksel Kariyer Günleri 8. Günü, Kaşif Kalkavan Denizcilik İnsan Kaynakları Müdürü Kaptan Musa Cıbıroğlu, Güverte Enspektörü Kaptan Ahmet Efe, Seda Hatal, Ayhan Aksal ve İnsan Kaynakları Uzmanı Yasin Ergül’ün katılımıyla başladı.

Konferans TURKON Holding’in tanıtımıyla ilgili sunum ve videolarla başlarken ilk sözü Ahmet Efe alarak genç zabit adaylarına kariyer planlarını hazırlarken ileriye dönük çok geniş düşünmeleri gerektiğini hatırlattı.

TURKON Holding sadece deniz taşımacılığını yapmadığı aynı zamanda karayolu taşımacılığı ve demiryolu taşımacılığı yaptığı hakkında öğrenciler bilgilendirildi. Sedef Tersanesi hakkında geçen konuşmanın devamında, tersanenin özelliklerinden bahsedildi. Türkiye’nin en büyük özel tersanesine sahip olunması TURKON Holding’in övündüğü konular arasında.  Ayrıca Kaşif Kalkavan Sanat Merkezi’nden de bahsedildi.

Sahip oldukları filolar hakkında açıklamalarda bulunan şirket temsilcileri, filoların yaş ortalamasının 3,7 olduğunu ve sefer hatlarını tefsir etti. Gemilerin son teknoloji olduğu ve bu yüzden ortalama 14-15 çalışan ile personel ihtiyacının fazla olmadığı belirtildi. Çalışanların sadece Türklerden oluştuğu ayrıca vurgulandı.

Soru-cevap kısmıyla devam eden konferansta son olarak söz alan ve Fakülte fitness salonunun yapımında büyük katkısı olan Musa Cıbıroğlu mezun olduğu okuluna, yuvasına gelip ülkemizin en değerli zabit adaylarıyla birlikte olmaktan duyduğu heyecan ve mutluluğu dile getirdi. Etkinlik öğrenci ve şirket yetkililerinin karşılıklı sohbetleriyle birlikte kampüs içerisinde devam etti.

İTÜ DF Kariyer Günleri 10 Aralık 2010 tarihine kadar devam etmektedir. 7 Aralık 2010 tarihli konuk YA-SA HOLDING olacaktır.

 

Editör: TE Bilişim