SMS Deniz Güvenlik, Türkiye'nin 6. RSO firması  

SMS DENİZ ÖZEL GÜVENLİK Hizmetleri Tic. Ltd. Şirketi, DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI’ndan  RSO (Tanınmış Güvenlik Kuruluşu) yetki belgesini aldı.

SMS DENİZ Özel Güvenlik Genel Koordinatörü (E)Deniz Kd.Albay Nevzat DOĞAN DenizHaber'e verdikleri hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Nevzat Doğan, 11 Eylül 2002 Newyork Dünya Ticaret Merkezine yapılan Terör saldırıları sonrasında artan terör olayları Uluslararası Denizcilik Organizasyonu (IMO) Kuruluşunu da ilave  güvenlik tedbirleri alma konusunda harekete geçirdiğini hatırlatarak, IMO'nun Aldığı kararla 4 Temmuz 2004 tarihinden itibaren ISPS (Uluslar arası Gemi ve Liman Güvenliği) Kod uygulamalarına başladığını kaydetti.

IMO Kararlarının Türkiye de uygulanmasından sorumlu otoritenin Denizcilik Müsteşarlığı olduğuna değinen SMS Deniz Özel Güvenlik Genel Koordinatörü Nevzat Doğan, "bu kapsamda gemi ve liman tesislerinin Güvenlik Değerlendirme ve Planlarının hazırlanması için kriterleri, Denizcilik Müsteşarlığımızın belirlemiş ve bu kriterleri yerine getiren şirketimize RSO Yetki Belgesi vermiştir." dedi. Nevzat Doğan, şöyle devam etti:

"SMS DENİZ Özel Güvenlik şirketi ISPS Kod uygulamalarında, denizden gelecek tehdit ve tehlikelere karşı koruma ve kollama misyonunu üstlenmiş, RSO belgesine sahip bir kuruluş konumuna gelmiştir.RSO Ekibimiz yıllarca Askeri Liman ve Ticari Limanlarda yöneticilik yapmış güvenliğin otoriteleri diye tanımlayabileceğimiz özel ihtisaslı (E) Dz.Sb./Astsb, (SAT, SAS, Sahil Güvenlik) ile konusunda yüksek Lisans yapmış sertifikalı tecrübeli teknik elemanlardan oluşmaktadır.  Şirketimiz bu oluşumla en iyi Risk Analizini yaparak gemi ve limanların güvenlik değerlendirme ve planlarını hazırlamaktadır.Ayrıca, şirketimizden alınacak Fiziki Güvenlik hizmetleri de planların uygulanması bakımından bir bütünlük arz edecektir. "

Nevzat Doğan, şirket olarak hizmetlerinin detaylı olarak www.smsg.com.tr adresinden incelenebileceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim