Deniz Kuvvetlerinde Bir İlk: Sivillerle Birlikte Eğitim Seyri

 TÜRK savaş gemileri Preveze Zaferinin 476ncı yıldönümü etkinlikleri kapsamında ilk kez gemi personeli aileleri, şehit yakınları ve gaziler ile halkla birlikte denize açılarak eğitim seyri gerçekleştirdi.

Bu seyre Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele de eşiyle birlikte katıldı. Gölcük Deniz Üssünde Preveze Deniz Zaferinin 476ncı yıldönümü nedeniyle silah sergisi, gemici oyunları, bando gösterisi düzenleyen Donanma Komutanlığı bugün de değişik bir etkinliğe imza attı. Daha önce sadece başta 30 Ağustos Zafer Bayramı olmak üzere bazı milli bayramlarda gemileri sivillerin ziyaretine açan Donanma Komutanlığı bugün de sivilleri ilk kez iki savaş gemisiyle eğitim seyrine çıkardı. İzmit Körfezinde başlayıp Marmara Denizinde devam etmesi planan ancak, hava muhalefeti nedeniyle sadece İzmit Körfezi ile sınırlı tutulan bu eğitim seyrine Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, eşi İnci Kösele de katıldı.

Seyre TCG Salih Reis ve TCG Gökova fırkateyleri personelinin eş ve çocukları, şehit yakınları, gaziler, bazı yelken kulubü başkan ve yöneticileri, Gölcük esnaf temsilcileri, mahalle muhtarları ile birlikte yaklaşık 200 sivil katıldı. Gölcükten saat 10.00 da hareket eden gemilerde önce birifing verildi. Ardından İzmit Körfezi Karamürsel açıklarında posta çantası alma ve verme eğitimi yapıldı. Hareket halindeki Deniz Kurmay Albay Levent Bingöl komutasındaki TCG Salih Reis& ve Deniz Kurmay Kıdemli Binbaşı Resul Öztürk komutasındaki TCG Gökova firkateyleri arasında posta çantası alış verişi yapıldı. Bu çalışmayı sivillerle birlikte Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele de izledi. İlk kez bir savaş gemisiyle denize açılan siviller bu çalışmayı ilgiyle izlerken bir çoğu gurur dolu sözler sarfederek denizcilerimize övgüler yağdırdı. İki gemide daha sonra yangın söndürme eğitimleri ile bir savaş gemisinde yapılması gereken diger çalışmalar gerçekleştirildi. İlerleyen saatlerde de helikopter iniş ve kalkışları eğtimleri yapıldı. Egitim çalışmaları akşam saatlerine kadar devam etti.

Editör: TE Bilişim