Türkiye’nin AB’ ye katılımının şartlarının belirleyen Katılım Ortaklığı Belgesi çerçevesinde gerçekleştirilen ve Kasım 2002 de kabul edilen T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı’nın “Avrupa Birliği’nin Türkiye’de Deniz Güvenliğinin Güçlendirilmesine Destek Projesi” kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’na kazandırılan “Sıvı Yük Elleçleme Simülatörü Laboratuarı” Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Dr. Kpt. Özkan Poyraz’ın katılımlarıyla açıldı.

Törende Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. A. Güldem Cerit, Yüksekokul Müdür Yardımcısı ve Proje Sorumlusu Kpt. Selçuk Nas, T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Kpt. Dr. Özkan Poyraz ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı’nın konuşmalarını takiben şükran plaketlerinin takdimi ve laboratuar açılışı gerçekleştirildi.

 

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. A. Güldem Cerit ise konuşmasında simülatörün kazandırılmasında Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı yetkililerinin ve Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu öğretim kadrosunun büyük gayret ve fedakarlıkları bulunduğunu belirterek özellikle Başbakanlık Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz, Müsteşar yardımcısı Dr. Kpt. Bekir Sıtkı Ustaoğlu, Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Dr. Kpt. Özkan Poyraz, AB Twinning Projeleri Yürütme Birimi Kıdemli Proje Yöneticisi Cem Orkun Kıraç, AB Twinning Projeleri Yürütme Birimi Katılım Öncesi Danışmanı Saniye Onur, Yüksekokul Müdür Yardımcıları Kpt. Selçuk Nas ve Doç. Dr. Okan Tuna ve Kpt. Murat Yılmazel’e ve emeği geçen herkese sonsuz emekleri ve katkıları için şükranlarını ifade etti.

Açılışı gerçekleştirilen laboratuarın tanıtımın yapan Yüksekokul Müdür Yardımcısı ve Proje Sorumlusu Kpt. Selçuk Nas Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Güverte Bölümü’nde uygulanan Aktif Eğitim çerçevesinde Göreve Dayalı Öğrenim modelinde uygulama alanı olarak simülatörlerin büyük önem taşıdığını belirterek, açılışı yapılan simülatörün uzun yıllardır temini için büyük gayret gösterildiğini ve önemli bir ihtiyacı karşılayacağını açıkladı.

Rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Müsteşar yardımcısı Kpt. Dr. Bekir Sıtkı Ustaoğlu gönderdiği mesajda “Ülkenin Denizcileri olarak bana göre birinci ve en önemli meselemiz eğitimdir. Bu güzide Üniversitemizin bu önem ve değere müdrik olarak bizlerin heyecanla izlediği ve her geçen gün bir çok yenilikleri de uygulamaya koyarak denizcilik eğitimine sağladığı katkı her türlü takdire şayandır.Bizler, Denizcilik Müsteşarlığında görev yapan devlet memurları olarak zaten var olan bu güzide okula bir tuğla koymanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu okullara ihtiyacımız bulunmaktadır ve hatta Dünya Denizciliğinin de ihtiyacı bulunmaktadır.” dedi.

Törende bir konuşma yapan T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Kpt. Dr. Özkan Poyraz'da denizcilik eğitiminin önemine değinerek, Denizcilik Müsteşarlığı olarak denizcilik eğitiminin ihtiyaç duyduğu projelere katkı sağlamaya ve önderlik etmeye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca Türkiye’nin enerji koridorları üzerindeki önemli rolüne değinen Dr. Poyraz Türk denizcilik eğitimi için sıvı yük elleçleme eğitiminin hayati önemde olduğunu belirtti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı ise konuşmalarında denizcilik eğitiminin ne yalnız “mektepli” ne de yalnız “alaylı” yönleri olabileceğini belirterek, eğitimde teori ve pratik birlikteliğinin sağlanması gerekliliğini açıkladı ve bu anlamda simülatörlerin önemini ifade etti.

Daha sonra laboratuar açılışına geçildi ve Kpt. Selçuk Nas ve diğer yetkili öğretim elemanları laboratuarın tanıtımını gerçekleştirdiler. Törene Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürü Selçuk Sert, İzmir Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Erdoğan Yılmaz, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Levent Candal, UZMAR Yönetim Kurulu Başkanı Kpt. Altay Altuğ ve İzmir denizcilik sektörünün ve camiasının temsilcileri katıldılar.

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim