Şişme botun peşinden giden kişi denizde kayboldu

Şişme botun peşinden gidip kaybolan kişiyi bulmak için havadan ve denizden arama çalışması başlatıldı

 Milas'ta, denizde açığa sürüklenen şişme botu yakalamak için açılan kişi kayboldu. Ören Mahallesi'nde ailesiyle tatilini geçiren 69 yaşındaki Necdet Gözütok, ören sahilinde denize girdiği sırada çocuğunun şişme botunun açığa sürüklenmesi üzerine peşinden gitti. Ailesi, Gözütok'un açığa sürüklenen botu yakalamak isterken gözden kaybolduğunu fark etti.

Durumun sahil güvenlik ekiplerine bildirilmesi üzerine Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı'ndan 9 dalgıç bölgeye sevk edildi. Dalgıçlar, 4 mil açıkta denizin 25 metre derinliğini tararken, sahil güveliğe ait helikopter de çalışmalara havadan destek verdi.

Gözütok'u 2 bot ile sahil güvenlik ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri de sahilde ve liman çevresinde arıyor. Çalışmalarda Gözütok'a ait olduğu öğrenilen şişme bot ile denize girerken kullandığı paletin tekinin bulunduğu öğrenildi. Öte yandan, Milas Kaymakamı Fuat Gürel de olay yerine gelerek sahil güvenlik ekiplerinden bilgi aldı. Arama çalışmalarının hava kararana kadar devam edeceği bildirildi.

Editör: TE Bilişim