Sisam Adası'da yanıyor

YUNANİSTAN'ın Ege Denizi'ndeki Sisam Adası'nda (Samos) önceki gün  akşam saatlerinde başlayan orman yangını söndürülemedi. Adada bir köyün boşaltıldığı, bazı evlerin yandığı belirtilirken, Atina'dan ve diğer adalardan acil yardım istendi.

Kuşadası'na 35 mil uzaklıktaki Sisam Adası'nda, makilik alanda, dün saat 17.00 sıralarında, 5 ayrı noktadan başladığı öğrenilen yangın, şiddetli rüzgarın da etkisiyle tarım arazilerine sıçradı. Yangında bir köy boşaltılırken bazı çiftlik evlerinin küle döndüğü belirtildi. Sisam'daki yangının dumanı Ege Denizi'nde, gökyüzünün kara bulutlarla kaplanmasına yol açtı. Yangına havadan 4 uçak ve 3 helikopterle müdahale edildiği, belediye tarafından yapılan anonslarla vatandaşların söndürme çalışmalarına katılmaya çağrıldığı kaydedildi. Yangına adada bulunan kamyon ve itfaiye araçlarının katıldığı, komşu adalardan ve Atina'dan yardım istendiği bildirildi. Yeni söndürme uçaklarının yola çıktığı belirtildi.

PROGRAMLAR İPTAL EDİLDİ

1'inci Samos- Bodrum Kültür Etkinlikleri'ne katılmak üzere Sisam'a giden Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon başkanlığında, Başkan Yardımcısı Adem Güner ve 150'ye yakın Bodrumlu işadamı ve sanatçının kaldığı Dorisa Otel'in üzerine saatlerce kül yağdığı, kültür etkinlikleri kapsamında bugün yapılacak basın toplantısı ve konserlerin yangının hızla büyümesi ve yaşanan panik nedeniyle iptal edildiği öğrenildi.

Yaşar ANTER/DHA

Alıntı: Kent Haber

Editör: TE Bilişim