Bugün bazı haber ajanslarında çıkan "Sisa Denizcilik!in gemisinin İsrail'de bir aydır alıkonduğu"  iddialarının altında İsrailli acentenin hinliği çıktı.

Sisa Denizcilik'ten DenizHaber.Com'a yapılan açıklamada, "Nisos Rodos gemisinin mahkemeyi kazandığı ve geminin bugün itibariyle Hayfa Limanında serbest kaldığı, yola çıkacağı" bildirildi.

Acentenin hinliği

Yapılan uygulamada geminin İsrail acentesi Tiran Shipping'in hinliği olduğu ortaya çıktı.

Sisa Denizcilik, Türkiye'den giden TIR'ların Ürdün yoluyla aktarılması için gümrük işlemleri ve diğer işlemlerde kullanılmak üzere Tiran Shipping'e yüklü miktarda para aktardı.

Ralaık Ayından bu yana 21 sefer yapılmasına rağmen, acente Tiran Shipping, sadece 6 seferin faturasını yolladı, diğer seferlerin faturalarını ödemeleri yapıldığı halde yollamadı.

Bunun üzerine Nisos Rodos gemisini işleten Sisa Denizcilik, Hayfa acentesi Tiran Shipping'e ödemeleri durdurdu.

Tiran Shipping, bunun üzerine İsrail mahkemesinden 14 Mayıs'ta  gemiyle ilgili 'Borcuna karşılık tutulma" kararı çıkarttı. Acente, mahkemeye başvurusunda Sisa Denizcilik'in iddiasına göre şişirme faturalar kuyllanarak borcu yüksek gösterdi.

Ancak Sisa Denizcilik'in mahkemeye belgeleri sunması ile gerçek ortaya çıktı ve gemi bugün itibari ile serbest kaldı.

Sisa Denizcilik Yetkilileri; "Geminin uzun süre Hayfa'da kaldığı iddiaları doğru değil. 14 mayısta tutuldu ve bugün serbest kaldı. 1 haftalık süre söz konusu. Haklı olan taraf da bizdik ve mahkeme hakkımızı teslim etmiştir" şeklinde açıklamada bulundu.

 

Editör: TE Bilişim