Çalıştıkları Şirketi Dolandırıp Gemi Aldılar
 
Denizcilik sektöründe faaliyet gösteren Akbaşoğlu Holding’i, 3 milyon dolar dolandırdığı iddia edilen şirketin alım satım departmanında çalışan Ömer Bahadır Akkaya, Murat Güney tutuklandı.

İki şirket çalışanının bu parayla denizcilik şirketi kurup Elifnaz isminde bir kuru yük gemisi aldığı belirlendi. Akbaşoğlu Holding’in kasasını boşaltan büyük dolandırıcılık olayı, şirket yetkilileri faturaları incelerken ortaya çıktı. Şirkete ait bir gemiye bir ayda üç kez jeneratör alınmıştı. Geminin kaptanı böyle bir alım yapılmadığı söyleyince şirket yetkilileri geriye dönük olarak faturaları incelemeye aldı. 


TAKLİT İMZALAR: Taklit imzalar ve sahte faturalarla şirket kasasından üç yılda üç milyon dolar alındığı ortaya çıktı. Akbaşoğlu Holding yetkililerinin savcılığa yaptığı şikáyet üzerine soruşturma başlatan Mali Polis, alım satım departmanında çalışan Ömer Bahadır Akkaya, Murat Günay ile şirketin kasa sorumlusu S.A’yı gözaltına aldı. Ömer Bahadır Akkaya ile Murat Günay’ın üç yıl içinde hemen hemen her gün sahte belgelerle şirket hesabından düzenli olarak para çektikleri anlaşıldı. Ömer Bahadır Akkaya ile Murat Güney, iddiaya göre vurgundan elde ettikleri paralarla Gün Denizcilik Şirketi’ni kurup, Elifnaz adında bir kuru yük gemisi alarak armatörlüğe başladılar.

HABERİMİZ YOK: Polis tarafından gözaltına alınan zanlılardan S.A, Ömer Bahadır Akkaya ile Murat Güney tarafından kendilerine verilen faturaların altındaki imzaların sahte olup olmadığı konusunda bilgisi olmadığını belirterek, kendisinin soygundan haberdar olmadığını iddia etti. Yapılan incemeler sonunda Ömer Bahadır Akkaya ve Murat Güney’in banka hesaplarında yüklü paralar bulunduğu, kendilerine son model cip aldıkları ortaya çıktı. Üsküdar Adliyesi’ne çıkartılan zanlılardan Ömer Bahadır Akkaya ve Murat Güney tutuklanırken, S.A tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Haberler.Com

Editör: TE Bilişim