Şirketler, İstanbul trafiğinden bunalan çalışanlarının işe geliş gidişi için ‘tekne servis’ uygulamasına geçmeye başladı. Yıllardır bu hizmeti veren Vakıf Emeklilik ve TSKB’ye bu hafta Borusan Holding de katıldı.

İstanbul trafiğine karşı şirketler kendi çözümlerini üretti. Özellikle genel merkezi deniz kenarında bulunan şirketler, Anadolu Yakası’nda oturan çalışanları için özel tekne tutuyor, çalışanlar teknelerden inerek servislerle evlerine gidiyor.

Yıllardır çalışanlarına bu hizmeti veren Vakıf Emeklilik ve TSKB’ye bu hafta Borusan Holding de katıldı. Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde yapılan bakım nedeniyle İstanbul trafiği felç olunca Borusan Holding ‘tekne servis’ uygulamasına başladı. Rumelihisarı’nda bulunan Perili Köşk’te çalışan Borusan Holding’in 22 çalışanı tekneyle karşıya geçiyor ve kendilerini bekleyen servislere biniyorlar.

Konuyla ilgili olarak Borusan Holding Kurumsal İletişim Müdürü Şule Yücebıyık, akşam mesai saati bitimi olan 17.00’da çalışanların Rumelihisarı Perili Köşk’ün önünden, kiralanan tekne ile Anadolu Hisarı’na taşındığını belirterek, “Buradan da servislerle devam ediliyor. Bu sistemle çalışanlar akşamları en geç 1 saat içinde evlerine ulaşıyor” dedi.

Özel vale servisi de var

Ancak, sabahları mesai saat 8.00’da başladığı için ulaşımın karayolu ile sağlandığını hatırlatan Yücebıyık, “Sabah işe geliş için şehir hatları öneriliyor ve en yakın iskele olan Emirgan İskelesi’ne inen çalışanlar, özel vale servisi ile Perili Köşk’e getiriliyor. Bu hizmetten de 15 çalışan yararlanıyor. Ayrıca, şehir hatlarıyla Avrupa yakasına geçmek isteyen çalışanların otopark masrafını da şirket karşılıyor” diye konuştu.

Tekneden sonra servise biniyorlar

Vakıf Emeklilik yetkililerinden alınan bilgiye göre, şirket Temmuz 2004 tarihinden bu yana hem sabah hem de akşam ulaşım için tekne servisi uyguluyor. “Şirketimizin boğaz kenarında olması nedeniyle İstanbul trafiğini de gözönünde bulundurarak Anadolu Yakası’nda oturan 80 personelimize servis hizmetini tekne ile veriyoruz” denilen açıklamada, bu uygulamanın hem trafiğe çözüm üretmek hem de personel motivasyonunu olumlu etkilemek amacıyla başlatıldığı vurgulandı. Şirketin iskelesinden hareket eden tekne, çalışanları Üsküdar’a bırakıyor. Üsküdar’dan da farklı istikamete doğru servisler kullanılıyor.

TSKB ise bu hizmeti 1999 yılından bu yana veriyor ve 150 çalışanı yararlanıyor.

Editör: TE Bilişim