"Şirketimiz kaçırılan gemi için, gereken neyse yapıyor"

Aden Körfezi'nde deniz haydutlarının ele geçirdiği ''Horizon-1'' adlı kuru yük gemisinin bağlı bulunduğu Horizon Denizcilik İç ve Dış Ticaret AŞ'nin Hukuk Müşaviri Nilgün Yamaner, şirketin, korsanların elinde bulunan gemideki personelle ilgili ne gerekiyorsa onu yaptığını söyledi. Yamaner, yaptığı açıklamada, ''Horizon-1'' adlı kuru yük gemisinin Suudi Arabistan'dan Ürdün'e gittiği sırada Aden Körfezi'nde silahlı deniz haydutları tarafından ele geçirildiğini hatırlatarak, gemide 23 Türk mürettebatın bulunduğunu bildirdi.

Somalili korsanların, gemilerin sigorta durumunu iyi bildiklerini ve personel üzerinden fidye pazarlığı yaptıklarını ifade eden Yamaner, şunları söyledi: ''Deniz ticaretinde gemiler de yükler de sigortalıdır. Personel için risk vardır. Korsanlar da personel üzerinden bir fidye pazarlığı içine giriyor. Şirketimiz, personelimiz için ne gerekiyorsa, onu yapıyor. Bu işler, gereği ne şekildeyse yapılmalı. Bizim önceliğimiz 23 personelimizi bir an önce sağ salim olarak buraya getirmek.''

Öte yandan, geminin İzmirli dördüncü kaptanı Aysun Akbay'ın babası Özcan Akbay da umutlu bekleyişlerinin devam ettiğini ancak herhangi bir gelişme olmadığını söyledi.

 

 

Editör: TE Bilişim