Sirius Star Bilmecesi

Suudi Arabistan'a ait "Sirius Star" adlı tankeri kaçıran korsanlar, gemiyi Haradhere önlerinde 1 haftadir demirde bulunduğu mevkiden hareket ettirdikleri iddialarını yalanladı.

Görgü tanıkları, Somali'deki İslamcı militanların "Tenkeri zor kullanarak kurtaracakları" tehdidinden sonra korsanların demir alarak tankeri götürdüklerini söylemişlerdi.

Kendileriyle uydu telefonuyla bağlantı kuran VOA muhabirine konuşan korsanların lideri, tankerin halen Haradhere önlerinde El Gaan açıklarında demirde bulunduğunu söyledi.

Buna karşın, Haradhere'deki yerel halktan isminin açıklanmasını istemeyen bir kişi, korsanların iki gün önce demir alarak tankeri açık denize doğru götürdüklerini söyledi. Bu kişi, korsanların Al-Shabab ve diğer İslamcı grupların saldırısından korktukları için tankeri açık denize doğru uzaklaştırdıklarını belirtti.

Sirius Star, 330 metre uzunluğunda dev bir süpertanker ve 100 Milyon ABD Doları değerinde ham petrol taşıyor.

Telefonda konuşan korsan lideri, kendilerinin Al Shabab veya başka bir grubun saldırısından çekinmediklerini ve gemiyi bir yere götürmediklerini söyledi. Korsan, ayrıca 25 Milyon ABD Doları olarak belirledikleri fidye miktarında indirime gittiklerini de doğrulamadı.

Editör: TE Bilişim