SİNOP'TAN GÜZEL HABERLER VAR

Sinop, Karadeniz kıyısında, Türkiye’nin en kuzey noktasında binlerce yıllık bir liman kenti. Yaklaşık olarak M.Ö.4500 yıllarında kurulmuş. Adını mitolojideki su perisi Sinope’den almış. Karadeniz’e özgü yeşil bir dokusu, Akdeniz’e özgü bir sahili, sadece buraya özgü olup, dünyanın başka hiç bir yerinde bulunmayan 28 adet şelalenin peş peşe dizili olduğu “sıra şelaler” gibi muhteşem ayrıcalıkları var.  

Gizli kalarak kendisini koruyabilmiş olan bu kent şimdi tam zamanıdır diyerek turizmde büyük atılımlara başladı. Gerekli olan alt yapı, yani doğal ve kültürel zenginlikler açısından şanslıydı. Bizans’tan Osmanlı’ya, Cumhuriyetten günümüze her devirden sayısız eser vardı topraklarında. Tanrı bu kenti yaratırken özenmiş, Zeus segilisi Sinope'yi çok sevdiği bu kıyılara bırakacak kadar güzel bulmuştu.

Yaklaşık olarak 2300 yıl öncesinde, Helenistik çağda da o günün büyük karınlı gemileriyle yapılıyordu yine bu deniz yolculukları. Bu gün ise modern ktamaranlarla yapılacak. Tur önceliklerinin ilk sıralamasında da, katılacak olan bu gezgin ruhlu insanların memnuniyeti hedeflenmiş.

Küresel Isınma denilen canavar bu flora ve fauna zengini kenti bir anda gözler önüne seriverdi. Kent yöneticileri ve ahali sahip olduklarının farkındaydılar zaten. Epeydir, bir takım çalışmalar içindeydiler. Uzun zamandan beri suyun öte yakasındaki bir diğer güzel ülke, Ukrayna ile  ortak çalışmalar yapıyorlardı. Nihayet sonuçlandırdılar.

Artık haftada iki kez Sinop ile Yalta arasında Katamaran Gemi Seferleri yapılacak. Mayıs ve Eylül ayları arasını kapsayan seferlerin ilki 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Altı saatlik bir deniz yolculuğu sonrasında varılacak  limanlarda, iyi hazırlanmış programlarla yapılacak paket turlar, Ukrayna-Yalta- Kırım Turu veya Sinop Turu şeklinde olacak.

Katamaran gemi turu yetkilisi olan Sinop’ta ki Adal Sinope Tours Travel Agency bu tur satışı ile ilgili Türkiye çapında bayilikler vermeye hazırlanıyor. Geleceğin turizm merkezlerinden biri olmaya aday olan Sinop, barındırdığı zenginliği, komşu ülkenin zenginlikleriyle birlikte sunacak turizm severlere. Ve suyun getirdiği uygarlıkta, paylarına düşeni almaya çalışacak Sinop ve Yalta, katılımcılar da doğanın, denizin ve tarihin tadına varacaklar. 

Kaynak: www.haberler.com

Editör: TE Bilişim