SİLİVRİ'YE MARİNA YAPILACAK

Silivri’de son 20 yılın seçim vaatleri arasında bulunan 2 konunun doğalgaz ve Marina Projesi olduğunu belirten ve doğalgazı getirdiklerini hatırlatan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Doğalgazın Silivri’ye gelmesi Marina’ya olan ilgiyi arttırdı. Silivri’ye doğalgazı getirdik, bu dönem içinde Marina da yapılacak” dedi.
     
      Gümüşyaka Belediye Başkanı Hüseyin Agu’nun katılımıyla destek verdiği toplantıda, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Tülay Kaynarca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Partili Encümen Üyesi Yavuz Kaynarca, Silivri Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi’nin AK Partili üyeleri, Silivri Belediyesi’nin müdür ve şef düzeyindeki yöneticileri ile birlikte çalışmalarını anlatıp soruları yanıtlayan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Doğalgazı getirdiğiniz için Silivri sizi unutmayacak, hep hatırlayacak” şeklindeki tebrik mesajları ile moral depoladı.
     
     “SİLİVRİ ARTIK UYUMUYOR”
     
     Silivri Liman Başkanlığı yan duvarından yansıtılan slayt gösterisi ile mahalle çalışmalarının gösterildiği toplantıda mevcut çalışmalar için “1,5 yıl önce söylenseydi kimse inanmazdı” ifadesini kullanan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Mevla’ma ne kadar şükretsem azdır. Silivri artık uyumuyor, Silivri gece-gündüz, 24 saat çalışıyor. Arkadaşlarımızla birlikte 5 bin metre koşarak Silivri için çalışıyoruz. Birileri bu milleti uyandırmamak için elinden geleni yaptı ve bazı siteler ve apartmanlar kömür kullanmaya devam diyorlar. Silivri’nin oduna kömüre ihtiyacı kalmadı, yıllardır beklediği ve yanı başından çıkan doğalgazı 30 Ekim’den itibaren kullanmaya başlayacak.” dedi.
     
     “KENDİ GELECEÐİMİZİ KARARTSAK DA,
     SİLİVRİ’NİN GELECEÐİNİ AYDINLIK TUTACAÐIZ

     
     Göreve geldikten kısa bir süre sonra onaylattırılan planların İstanbul’da geçerli tek planlama olduğunu, Silivri Belediyesi Hizmet Binası’nın yılbaşında kullanılmaya başlayacağını ve Zabıta Amirliği’nin 65 günde yeni bir binaya taşındığını belirten Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, altyapı çalışmaları ile ilgili anlatımlarında çarpıcı konulara değindi.
     
     Silivri Belediyesi’nin 2003 yılı yatırım bedeli 1 trilyon iken ilçe altyapısı için 17 trilyonluk ihale hazırlığının devam ettiğini belirten Başkan Turan, “Trakya kenti, Avrupa kenti Silivri’de altyapısı olmayan bölge olabilir mi? Maalesef var. Merkezdeki Piri Mehmet Paşa Mahallesi’nin eksikleri olan bölgelerden farkı yok. Merkezde evsel atıklar ile atık su aynı kanaldan verildiği için yağmurlarda mazgallar şişiyor, atık su dışarı çıkıyor. Siyasi açıdan baktığınızda en kötü yatırım, gözükmeyen yatırım yeraltına yapılan yatırımdır. Altyapı yatırımı ile siyasi açıdan kendi geleceğimizi karartsak da, Silivri’nin geleceğini aydınlık tutacağız” şeklinde konuştu.
     
     EÐİTİME 1 TRİLYONLUK DESTEK
     
     Bazı insanların “1,5 senede her işi yaptınız. Dönemin son 1-2 yılında ne yapacaksınız?” soruları ile karşılaştıklarını söyleyen Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, biyolojik arıtma tesisi, asfalt çalışmaları, aş evi, katı atık aktarma istasyonu, Toplu Konut projesi, Silivri Stadı’nın çimlendirilmesi, Kültür Merkezi, Devlet Hastanesi, Mimarsinan Köprüsü yan yol yapımı, Kale Park’a asansör sistemli düzenleme yapılması, sahil düzenlemeleri, huzurevi ve diğer hizmetleri ile çalışmalarına devam edeceklerini açıkladı.
     
     İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle okullarının fiziki şartlarını iyileştiren 1 trilyonluk hizmet sağladıklarını ve okul yöneticilerinin “Ne istediysek hepsini verdiniz” sözleri ile memnuniyetlerini dile getirdiklerini belirten Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Silivri değişiyor ve gelişiyor. Buna hepimizin ayak uydurması gerekiyor. Yerlerde sürünen değil jet gibi havadan giden bir Silivri olacak.” şeklinde konuştu.
     
     BADEM: SİLİVRİ SİZİ UNUTMAYACAK
     
     Bir soru üzerine Yemeniciler ve Mumhane Sokak’ın Emek Sokak gibi düzenleneceğini belirten Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Atatürk Caddesi’nin Favoribahis trafiğe kapatılması önerisini, “Atatürk Caddesi’nin arka sokakları dar olduğu için daha büyük trafik problemleri meydan getirmiş olacağız” şeklinde değerlendirdi.
     Çöp konteynırlarının yerinin değiştirilmesi, yaya geçitleri ve çevresinde araç parklarının kaldırılması, çim alanların çevre demiri ile koruma altına alınması gibi farklı öneriler sunulan toplantıda, yaz aylarını Silivri’de geçiren Cemal Badem isimli bir vatandaş ise çalışmalarından ötürü Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’a teşekkür etti.
     
     Özellikle doğalgaz çalışmasının yılların hayali olduğunu hatırlatan Badem, “Sayın Başkanım, doğalgazı getirdiğiniz için Silivri sizi unutmayacak, hep hatırlayacak. Dürüstçe, iyi niyetle, halka hizmet Hakk’a hizmet mantığıyla sürekli başarılı olacağınıza inanıyorum. Halkın görüşlerini değerlendirdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.” ifadesini kullandı.
     Geçmiş yıllarda Silivri’de yaşayan ve daha sonra yatırım alanı bulamadığı için ilçeden ayrıldığını belirten bir esnaf da, “Sizin çalışmalarınızdan ötürü Silivri’ye yatırım yaptım” dedi.
     
     “HER ZAMAN HALKIMIZIN YANINDA YER ALIRIZ”
     
     Çöp konteynırlarının kaldırılarak poşetlerin alınması projesinin hayata geçirilmesinin gerekliliğinin ortaya çıktığını belirten, Toplu Konut Bölgesi’ndeki çöplüğün kaldırılması ile Boğluca Deresi’nin daha temiz olacağını ve bu derede kayık ve gondolla gezintiler yapılmasını hayal ettiklerini, balıkçı barınaklarının Dalgakıran Mevkii’ndeki yeni yerlerine taşınması ve mevcut yerlerin lokanta olarak düzenlenmesi projesinin devam ettiğini, Kumluk Mevkii’ndeki tesisin halka açık bir alan olduğunu ve yapı çalışmaları nedeniyle çevresinin kapalı olduğunu belirten Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, huzurevi yapımı ve işletmeciliği ile ilgili bir soruyu da, “Hizmet amaca göre yapıldıktan ve çağdaş normlara göre, devlet tarafından kontrol edildikten sonra vakıf veya başka bir kurumun işletmesinde mahsur görmüyorum.” şeklinde yanıtladı.
     
     Silivri Birlik bünyesinden İ.E.T.T. Özel Halk Otobüsü bünyesine geçen araçlardaki fiyat uygulamasını takip ettiklerini belirten Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Silivri’deki araçların İ.E.T.T.’nin belirlediği fiyatlara uymalarını bekliyoruz. Fiyat yüzünden sorun oluşursa her zaman olduğu gibi halkımızın yanında yer alırız.” dedi.
     
     ATEŞ: BAŞARILI OLDUÐUNUZU GÖRÜYORUZ
     
     Soruları ve istekleri Silivri Belediyesi daire amirleri ile birlikte yanıtlayan Başkan Turan, Piri Mehmet Paşa Mahallesi’nde çocuk parkları ve oyun alanlarının oluşturulması için çalıştıklarını söyledi.
     Toplantıda söz alan Piri Mehmet Paşa Mahallesi Muhtarı Adnan Ateş de, Silivri Belediyesi’nin çalışmalarını her zaman gözlemlediklerini ve başarılı bulduklarını söyledi.
     
     “MARİNA’YI DA YAPACAÐIZ”
     
     Piri Mehmet Paşa Mahallesi Muhtarı Adnan Ateş’in dalgakırandaki kayaların durumu ile ilgili sorusunu Fen İşleri Müdürü Zafer Ercan’ın “Devlet Liman İşletmeleri’ne durumu bildirdik ve takip ediyoruz” ifadesi ile yanıtlayan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Marina ile ilgili soruya da, “15 yıldır aktif politikanın içindeyim. 1989’dan itibaren her seçim döneminde Marina’nın getirileceği vaat edildi.
     
     1994’ten itibaren doğalgaz getirme sözü verildi. Doğalgaz sözümüzü 1 yıl içinde yerine getirdik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Silivri’deki yazlıkları 2. konut değerlendirmesinden çıkardı. Doğalgazın Silivri’ye gelmesi Marina’ya olan ilgiyi arttırdı. Silivri’ye doğalgazı getirdik, bu dönem içinde Marina da yapılacak. Yap-İşlet-Devret modeli ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor ve bu dönem içinde Marina Silivri’ye yapılacak” cevabını verdi.
     
     Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, yaklaşık 2 saat süren toplantıyı “Her zaman desteğinizi bekliyoruz” açıklaması ile tamamladı.

Kaynak:İnternetHaber

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim