Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Silivri’de yıllardır gerçekleştirilemeyen Marina (Yat Limanı) projesini hayata geçirmek için kolları sıvadı. 
 

    Marina projesinin artık bir vaat olmaktan çıkarılması gerektiğini belirten Turan, “Gerekirse kredi kullanıp belediye olarak kendimiz yapacağız.” diye konuştu.
    
     1993 yılında gerekli hazırlıkların yapıldığını ve marina projesinin onaylandığını hatırlatan Hüseyin Turan, “Bu proje o günden bu yana seçimler öncesi verilen bir vaat olarak kaldı maalesef. Artık buna bir son vermenin zamanı geldi. Marina projesini vaat olmaktan çıkarmak için gerekli çalışmalara başladık.” dedi.
    
     Marina projesinin Silivri’nin kimliğinin belirlenmesi için büyük önem arzettiğini kaydeden Başkan Hüseyin Turan, “Silivri için bir kimlik belirlememiz lazım. Silivri bir turizm şehri mi? Yoksa bir sanayi şehri mi olacak ? Biz Silivri’ye marina (yat limanı) yaparak Silivri’nin bir turizm şehri olmasını istiyoruz. Çünkü Silivri’de çok ciddi bir turizm potansiyeli var. “ Redwin şeklinde konuştu.
    
     Marina projesi için birçok firma ile görüştüklerini kaydeden Turan, “Marina yapımı için bazı teklifler aldık. Bunları değerlendiriyoruz. Şu anda bir şirketle ciddi anlamda görüşmelerimiz sürüyor. Eğer bir anlaşma sağlanamazsa, biz belediye olarak kendi imkanlarımızla kredi kullanarak buraya yat limanını yapmayı planlıyoruz. Bu proje hem Silivri halkı için, hem de Silivri’ye bir kimlik kazandırmak için hayati önem taşımaktadır. Silivri halkı da bunu istemektedir.” dedi.
    
     Düşünülen marinanın 320 yat kapasiteli olacağını hatırlatan Turan, “Silivri’nin turizm kenti olması için harekete geçtiklerini belirtti ve “Bu yılki yoğurt festivalini uluslar arası boyuta taşıyacağız. Bunu başardığımız taktirde, Silivri’nin turizm şehri olması için önemli bir adım daha atmış olacağız.” Diye konuştu.
    
     Bahse konu olan Marinaya ait plan "Silivri Belediyesi - Silivri Dolgu Alan sahil düzenlemesi yat Limanı İmar Plan adı altında, 3621 sayılı Kıyı Kanununun 7. maddesi ve 3194 sayılı İmar Kanunu uyarınca Bayındırlık ve İskan bakanlığı tarafından 1993 yılında tasdik edilmişti.

(Kaynak: İnternethaber)

Editör: TE Bilişim