Adriyatik'te Ankara Feribotu ile çarpışan Reina-1 90 metre derinliğindeki sulara gömüldü. Ankara Feribotu yolcuları, İtalyan gazetesi Corriere del Mezzo Giorno muhabiri Valentino Marzo'ya  kazayı anlattı.

Niko adlı 30 yaşındaki Arnavut genci; "Ben herşeyi başından itibaren gördüm. Önce büyük bir gürültü koptu, sonra şilebi feribotun altında gördüm, geminin altındaydı, ve on saniyede battı"

Liliana adlı 25 yaşındaki kadın ise kazayı şöyle anlattı: "Gemideki diğer insanların can yeleklerini giydiklerini gördüğümde en kötüsünün olabileceğinden korktum. Gemide birçok çocuk vardı. Tanrıya şükür ki hepsi sağ salim karaya çıkabildi". Liliana'nın gözlerinde yaşlar vardı, genç kadın olayı anlatmaya devam etti: "Hiç böyle korkmamıştım. Gemiye çarptığımızda benküpeşteye çıkmıştım. Çünkü uyuyamamıştım. Oğlum babasının yanındaydı. Sadece şilebin üzerimize doğru geldiğini hatırlıyorum." ve o anda kazayı önlemek için çok geçti. "Herşeyi yutan dev bir dalga gördüm" diye anlatıyor genç anne.

20 yaşındaki Kuki Paris, olayı anlatacak gücü kendinde bulamıyor sanki. Arkadaşı Sofia'ya sarılıyor. "Bizim geminin de batacağından emindim" diyor. "Büyük gürültü koptuktan sonra güverteden aşağıya baktım ve bir çığlık işittim. İki kişiyi bizim geminin mürettebatı kurtardı".

45 yaşındaki Ilir, Durres liman hizmetleri müdürü. 24 saatten bu yana uyumamış. "Olan kazadan sonra uyumam mümkün değil-her gözlerimi kapayışımda o gürültüyü duyuyoru, kabus gibi gözlerimin önüne geliyor"

Dün feribotun Bari'ye yanaşması sessiz ve sakindi. Yolcular liman yetkililerince karşılandı. Arnavutluk için ayrılan terminalin dışına kadar kendilerine refakat edildi. Araçlar ve TIR lar gemide bırakıldı. Dünden bu yana gemiye meydana gelmiş olabilecek hasarlarla ilgili testler uygulandı. Ancak ne var ki karşı sahilden gelen haberler iyi değildi. Arnavutluk makamları arama çalışmalarını durdurmuşlar ve 8 kayıp hala bulunamamıştı.

(DenizHaber tarafından çevrilen bu haberin İtalyanca orijinali http://corrieredelmezzogiorno.corriere.it/napoli/notizie/cronaca/2011/21-ottobre-2011/mercantile-era-infilatosotto-nostro-traghetto-1901894523094.shtml adresinde okuyabilirsiniz)

Editör: TE Bilişim