Ege'de dün Yunan Sahil Güvenliği tarafından 20 bin adet kalaşnikof ve çok miktarda patlayıcı bulunduğu iddia edilen geminin kaptanı Türk çıktı.

Sierra Leone bayrağı taşıyan 1972 yılı yapımı şilebin ve Türk kaptanı ile birlikte 2 Türk ve 5 Hintli toplam 8  kişilik mürettebatının tutuklanarak Rodos limanına götürüldüğü öğrenildi.

Yunan Sahil Güvenliği tarafından yapılan açıklamada gemide bulunan silah ve cephanenin sayımının sürdüğü, resmi olarak  Libya'nın Tripoli Limanına  gittiği beyan edilen geminin gerçek varış limanının neresi olduğunun öğrenilmeye çalışıldığı bildirildi. 

Geminin Türk kaptanının ise varış limanlarının İskenderun Limanı olduğunu söylediği Yunan Sahil Güvenliği tarafından iddia edildi. 

Yunanistan'ın devlet haber ajansı Atina Haber Ajansı, geminin Ege'deki Simi Adası yakınlarında ele geçirildiğini bildirdi. Ajans, geminin Ukrayna'dan yola çıktığını ve varış limanının İskenderun olduğunu bildirdi. 

Aşağıdaki video gemi Yunan Sahil Güvenliğince yakalandıktan sonra Rodos Limanında çekilmiş.

Ajansın bildirdiğine göre gemide büyük miktarda patlayıcı var. 

Geminin karmaşa yaşanan bölgelerde silah taşımacılığında bulundurması gereken BM belgelerinin tamam olmadığı bildiriliyor. İsminin açıklanmasını istemeyen bir Sahil Güvenlik yetkilisi ise  gemide bulunan silah ve patlayıcıların dökümanlarda belirtilenden çok daha fazla olduğunu söyledi. 

Uydu verilerine göre gemi Ukrayna'dan hareet etmiş görünüyor. Geminin yükleme evraklarında varış limanının Libya'da olduğunun belirtildiği ancak seyir ve bulunduğu yer itibariyle başka bir limana gittiğinin açık olduğu belirtiliyor. 

Marine Traffic verilerine göre gemi 31 Ekim'de İstanbul Boğazından geçmiş. 

Editör: TE Bilişim