Akgünler Denizcilik Şirketi adına Ünal Çağıner, “gemide silah bulundu” şeklindeki basın haberleri üzerine yazılı bir açıklama yaptı.
 
Yaklaşık 4 yıldan beri Girne ile Taşucu, Alanya ve Mersin arasında yolcu ve tır taşımacılığı yapan şirketin, Suriye’deki iç savaştan dolayı karayolunun güvenilirliğini yitirmesiyle son 8 aydan beri Taşucu SEKA limanından Suriye ve Lübnan’a tır ve yolcu taşımacılığı yapmaya başladığını belirten Çağıner, her zaman ve her ülkede gemilerin taşıdığı tırların ve yüklerin gümrük ve vergi açısından denetimleri ile kontrollerinin  ilgili liman idarelerine ait olduğunu vurguladı.
 
“SİLAH VE MERMİYE TC YETKİLİLERİ EL KOYDU…TIR VE ŞOFÖRÜ ALIKONULDU”
 
Çağıner, şunlar kaydetti:
 
“14/02/2013 tarihinde Lübnan’daki Tripoli Limanı’ndan hareket eden şirketimize ait Via Mare gemisiyle 41 tır ve 100 yolcu, SEKA Limanı’na hareket etmek üzere yüklenmiştir.
 
SEKA Limanı’na gelindiğinde jeneratör yüklü 9 adet Bağdat’a gidecek tır, şüpheli görülmüş ve Mersin Limanı’na bu tırlar kontrol için yönlendirilmiştir. Jeneratör yüklü bu tırlardan bir tanesinde yasal olmayan 8 adet silah ve mermi bulunmuştur. TC yetkilileri bunlara el koymuş, aynı zamanda bu malzemeyi taşıyan tırı ve şoförünü alıkoydular.
 
Bu tırların gemiye yüklenirken kontrolü ilgili liman yetkililerine aittir. Şirketimize ait gemi personelinin gemiye yüklenen yükler konusunda herhangi bir denetim yapma yetkisi ve sorumluluğu yoktur.
 
“GEMİ SEFERLERİNE DEVAM EDİYOR… SUÇU VEYA İHMALİ YOK”
 
Çağıner, şirketin gemisine el konulduğuna  ilişkin haberi yalanlayarak, “Gemim seferlerine devam etmektedir ve bu olayla ilgili gemimizin herhangi bir suçu ve ihmali yoktur” dedi.
 
Uçak şirketlerinin de yolcu ve kargo taşıdığı,  zaman zaman yolcuların üzerinden ve taşınan kargo içerisinden silah, esrar ve bunun gibi yasal olmayan malzemeler çıktığına atıfta bulunan Çağıner, şunları ekledi:
 
“Böyle bir durumda uçak şirketlerinin suçlanması mı gerekir… Kesinlikle hayır! Aynı şekilde 14 yıldan beri ilk defa gemimizdeki bir tırdan yasal olmayan malzeme çıktı diye yargısız olarak ağır ithamlarla haber yayınlamak ne insanlığa, ne de basın yasalarına ve basın ahlakına uygun düşmektedir. Bu şekilde şahsım ve şirketim adına yayın yapan kuruluşları basta Allah’a, ondan sonra yargıya havale edeceğimi kamuoyuna duyururum.”
Editör: TE Bilişim