'Kalaşnikof' gemisiyle ilgili şok iddia

Yunan Sahil Güvenlik Kuvvetleri tarafından geçen Cuma günü Kardak kayalıkları açıklarında durdurulan ve Rodos adasına getirilen Sierra Leone bandıralı “Nour M” gemisindeki mühimmatın Libya’ya değil Suriye’ye götürüldüğü, finansörün ise Adana’da bir Türk şirketi olduğu iddia edildi.

Kathimerini gazetesi, Türk kaptanın (Hüseyin Yılmaz) sunduğu evraklarda, 56 konteynerin Ukrayna’dan yüklendiği ve teslim adresinin Libya Savunma Bakanlığı olarak gösterilmesine rağmen, Yunan makamlarının silah ve cephaneliğin finansörünün Adana’daki bir Türk firması (adı belirtilmiyor) olduğuna dair elinde bulgular bulunduğunu ileri sürdü.

"20 bin Kalaşnikof Libya’ya gidiyordu"

Adana’daki aynı Türk firmanın yükün nakliyatını da üstlendiğini yazan Kathimerini “Geminin Libya’ya değil, Suriye’ye gittiği şüphesi kuvvetlendi” dedi.

“Nour M” gemisinin Kardak açıklarında durdurulmadan birkaç hafta önce el değiştirdiği de vurgulayan Kathimerini, “Geminin bir önceki sahibi Karabik adalarında arkasında Suriye’den bir firmanın olduğu off-shore bir şirketti. Yeni sahibi ise merkezi İstanbul’da olan bir Türk firması” diye yazdı.

Bu arada 20 bin Kalaşnikof tüfek ile cephanelik yüklü olduğu bildirilen “Nour M”deki 56 konteynerlerin açılması işlemi bugün de devam etti.  Açılan ilk tanksavar silahları ve Kalaşnikof tüfekler için mermiler çıktı. Konteynerlerin tümü gemiden vinçle rıhtıma indirilecek.

Gemideki arama çalışmaları izlemek için bizzat Rodos’a giden Denizcilik ve Ege Bakanı Miltiadis Varvitsiotis, “Gemi, mermi ve silah yüklü. Bütün konteynerleri henüz açamadık. Bu önümüzdeki günlerde olacak” dedi. 

Editör: TE Bilişim