Siirt'te güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmalarda, 4 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.
 
Siirt'in Eruh ilçesi Milyanis kırsalında operasyon yürüten 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı birlik, akşam saatlerinde bir grup teröristle karşılaştı.
 
Teröristlerin teslim ol çağrılarına ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.
 
Sabah saatlerinde ise başka bir grup terörist, Bilgili Köyü yakınlarında konumlanmış olan askeri birliğe uzun namlulu silahlarla saldırdı. Bu saldırda 3 asker ağır yaralandı.
 
Yaralı askerler kaldırıldıkları hastanelerde tüm müdahelelere rağmen kurtarılamadı.
 
Olayın ardından bölgeye insansız hava uçağı ve helikopterler sevk edildi. Bölgede arama tarama faaliyetleri başlatıldı.
 
Meclis Başkanı'ndan Genelkurmay Başkanı'na Başsağlığı Mesajı
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Siirt'te 4 askerimizin şehit olması dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e bir başsağlığı mesajı gönderdi.
 
Meclis Başkanı Çiçek'in mesajında "Güvenlik güçlerimiz ile teröristler arasında çıkan çatışmada üç askerimizin şehit olmasından büyük üzüntü duydum. Terör örgütünün güvenlik güçlerimize saldırarak, huzur ve güvenliği bozarak hiçbir amaca ulaşamayacağını bir kez daha ifade etmek isterim" dedi.
 
Çiçek, Türkiye'nin terörle mücadelesini, kalkınma ve gelişme hamlelerini kararlılıkla sürdüreceğinin altını da bir kez daha çizdi. Cemil Çiçek, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralı askerlere de acil şifalar temennisinde bulundu.
Editör: TE Bilişim