'Sigortadan gelecek parayı istiyorum'

KAYIP tekne Barbarossa'nın sır olan sahibi Ulvi Berberoğlu'nun kızı hayatının 5 yıldır alt üst olduğunu belirterek, "Sigortadan para almaya hakkım varsa bunu istiyorum" dedi.

Fethiye açıklarında 23 Kasım 2004'te batan ve olay sonrası mürettebat Burhan Yolcu ve Vahap Bilgin'in denizde ölü bulunduğu kayıp tekne Barbarossa'nın sır olan kaptanı ve sahibi işadamı Ulvi Berberoğlu'nun kızı Gizem Berberoğlu bu gece atv'de yayınlanacak Deşifre programına konuştu. İkinci kaptan Erkan Postacı ile birlikte 5 yıldır kayıp olan Berberoğlu'nun kızı babasının tekneyi satmak için Kıbrıs'a götürdüğünü söyleyerek, "Sattıysa ne kadar miktara sattığını bilmiyorum ama mutlaka yüksek bir meblağdır" dedi. Olayın tek canlı şahidi Sinan Bilgin'in ilk önce kendisine geminin makine dairesinde çıkan arıza sonucu yandığını sonraki gün ise 'Benim bir sürü borcum var. Ben bunlarla ortada kaldım. Sigortadan para alamayacaksınız. Çünkü tekneyi baban yaktı ben de o şekilde ifade vereceğim' dediğini belirterek "O an babamın yaşadığını düşündüm. Babam komando eğitimi almış güçlü bir insandı. Ama değişen ifadeler ve sürecin ilerleme şekli beni bu fikirden uzaklaştırdı. Artık babamın öldüğünden eminim" diye konuştu. Berberoğlu, babasının 98 yılında Marmaris'te tersane yüzünden öldürülmek istendiğini de söyledi.

'ZOR GÜNLER GEÇİRDİM'

Babası kaybolduğunda 24 yaşında bir üniversite öğrencisi olan Berberoğlu, olayın ardından maddi sorunlar yaşadığını anlatarak şöyle konuştu: "Dava açabilmem için 30-40 bin lira harç parası ödemem gerekiyormuş. Ama bu gücüm yok. Böyle bir hakkım varsa sigortadan para almayı düşünüyorum. Çünkü ben 5 yıldır bunlarla uğraşmaktan çalışamadım. Ben geleceğimi istiyorum. Böyle bir şeye hakkım varsa da bunu almak istiyorum."

Editör: TE Bilişim