Yerel yetkililer ve Kızılay görevlileri, saatteki rüzgar hızı 250 kilometreye çıkan kasırgada ölenlerin sayısının 508 olduğunu belirtti. Binlerce kişinin de yaralandığı ve kaybolduğu kasırgada ölü sayısının aratabileceği bildirildi.

4. kategoriye yükselen kasırga yüzünden üç kıyı kasabasının harabeye döndüğü, kasabalardaki yüz binlerce kişinin tahliye edildiği kaydedildi.

BM İnsani İşler Koordinasyonu sözcüsü Elisabeth Byrs da Cenevre’de yaptığı basın açıklamasında, Bangladeş’te halen 1000 balıkçının kayıp olduğunu söyledi.

Kasırganın önemli hasara yol açtığının tahmin edildiğini belirten sözcü, ancak ölü, yaralılar ve hasar tespiti konusunda henüz ilk aşamalarda olduklarını ifade etti.

Bu arada Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, deniz kuvvetlerinin arama ve kurtarma çalışmalarını başlattığı, helikopterlerin ise felaket bölgelerine yardım malzemeleri taşımaya başladığı kaydedildi.

Bangladeş’teki geçici hükümetin Başbakanı Fahruddin Ahmed’in de incelemelerde bulunmak üzere Bengay Körfezi kıyılarında kasırgadan zarar gören bölgelere gittiği kaydedildi.

Bangladeş’de 1970 yılında meydana gelen kasırgada 500 bin, 1991 yılında da 143 bin kişi ölmüştü.

Kaynak:NTV-MSNBC

 

Editör: TE Bilişim