Şiddetli lodos Ege'yi uçurdu...

Sert rüzgâr nedeniyle Bodrum’da bir yat karaya oturdu, Çanakkale’de bir tekne battı ve feribot seferlerinin iptal olması nedeniyle çok sayıda vatandaş mağdur oldu

Dün Ege Bölgesi'nde etkili olan şiddetli lodos, hayatı olumsuz etkilerken, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Çanakkale'de araba vapuru seferlerini aksatan lodos yüzünden, Gelibolu'daki okullarda öğrenim gören çok sayıda öğrenci mahsur kaldı. Şiddetli lodos, Bodrum'da bir yatın karaya oturmasına neden oldu. Çok sayıda ağaç devrildi. Çanakkale Boğazı'nda lodos nedeniyle Kabatepe ile Gökçeada arasındaki araba vapuru seferleri durduruldu. Çanakkale'nin Lapseki ilçesinden Gelibolu'daki okullarına giden öğrenciler, etkili lodos nedeniyle feribot seferleri yapılmayınca, ilçede mahsur kaldı. Gelibolu Milli Eğitim Müdürü Haki Mutlu, Anadolu, Armatör Yakup Aksoy Anadolu Denizcilik Meslek, Atatürk Kız Meslek ve Mehmet Akif Ersoy Endüstri Meslek liselerinde eğitim görmek üzere Lapseki merkez ve köylerinden ilçeye gelen öğrencilerin, iptal edilen feribot seferleri nedeniyle evlerine saat 18.00'den sonra dönebildiklerini söyledi.

HALATI KOPTU

İzmir'de vapur ve feribot seferleri, şiddetli rüzgar nedeniyle dün saat 12.00'de iptal edildi. Vapur seferleri saat 18.05'te, feribot seferleri de 18.40'da tekrar başlatıldı. İzmir Valiliği fırtınaya karşı vatandaşları dikkatli davranmaları konusunda uyardı.

Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir köyünde Yeni Liman mevkiinde bağlı bulunan "Atılay K" isimli balıkçı teknesi de halatının kopması sonucu kayalara vurarak battı. Gelibolu ilçesinde de fırtına ağaçları devirdi. Fırtına sebebiyle Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yapamayan çok sayıda küçük tonajlı gemi Bozcaada ve Gelibolu önlerinde demirlemek zorunda kaldı. Çanakkale Deniz Trafik İstasyonu yetkilileri fırtınanın etkisini kaybetmesinin ardından bu gemilerin tekrar yoluna

PLAJA ÇEKİLDİ

Bodrum açıklarında bekleyen yaklaşık 24 metre uzunluğundaki, İngiliz bayraklı "Nira" adlı lüks yat da lodos nedeniyle demir tarayarak Bodrum Kalesi'nin güney bölümündeki kayalıklara oturdu. Yat personelinin durumu bildirmesi üzerine, Bodrum Liman İşletmesi Müdürlüğü, Liman Başkanlığı, Milta Marina ve Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi ekipleri, yatı kayalıklardan kurtarmak için çalışma başlattı. Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret eden yerli ve yabancı turistler de kurtarma çalışmalarını izledi. Yat, kalenin yanından halatlarla bir römorka bağlanarak çekilip kurtarıldı, ancak su aldığı görülünce, batma tehlikesine karşı bu kez dibi kumsal olan Paşatarlası plajına çekilerek karaya oturtuldu. Teknenin kayalıklara çarparak parçalanan gövdesi kapatılıp balon sistemi ile yüzdürülerek tersanede karaya onarıma alınacağı öğrenildi.

Öte yandan Didim'de yazdan kalma günler, yerini soğuk ve yağışlı havaya bırakıyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, Didim'de sağanak yağış beklendiği belirtildi. Didim Belediyesi de anons sistemiyle Didim halkının sağanak yağışa karşı tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

Üzerine ağaç devrilen araçta hasar oluştu

Saatteki hızı yer yer 80 kilometreye ulaşan rüzgar Çanakkale kent merkezinde de yaşamı olumsuz etkiledi. Özellikle kıyı kesimlerde, yaya olarak gezmek isteyenler, zor anlar yaşadı. Dalgaların zaman zaman kıyıya kadar yükseldiği Çanakkale'de, ağaçlar da rüzgara dayanamadı. Fevzipaşa mahallesinde Güzel Sanatlar Fakültesi önünde park halinde bulunan Atahan Ülker'e ait 17 EU 164 plakalı otomobilin üzerine, fakülte bahçesindeki ağaçlardan birisi devrildi.

Editör: TE Bilişim