Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ümit Erdem, küresel iklim değişikliğine bağlı olarak sıcaklığın yükseldiğini ve suyun azaldığını belirterek, "Felaket, 'geldim' diyor" dedi.
Milli Prodüktivite Merkezi ile Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) işbirliği ile düzenlenen "Küresel İklim Değişikliği" konulu panelde konuşan Erdem, birçok bilim adamının çevre konusunda uyarılar yaptığını, ancak yetkililer tarafından dikkate alınmadığını söyledi.

Küresel ısınmanın tehlikeli boyutlara ulaştığını ifade eden Erdem, "Artık somut gerçeklerle yüzleşmek gerek. Sıcaklık yükseliyor ve suyumuz azalıyor. Felaket, 'geldim' diyor. Bu gelişmelerden en az zararı görmek için tedbirler planlamak değil, planlanan tedbirleri uygulamak gerek" diye konuştu.

EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nedim Kalpaklıoğlu da küresel iklim değişikliğinin önemini yağışların azalmasıyla anladıklarını belirtti.

Küresel iklim değişikliği nedeniyle tehditlerin yanı sıra bazı fırsatların da ortaya çıktığını anlatan Kalpaklıoğlu, "Tüm sektörler değişen iklim koşullarına göre üretimlerinde değişiklik yapmaktadır" dedi. Ege Ormancılık Araştırma Müdürlüğünden Dr. Nihal Özen ise küresel ısınma değişikliğinin tüm dünyayı ilgilendirdiğini, ancak tüm ülkelerin aynı duyarlılığı göstermediğini savundu. Ege Ajans Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı da çevre sorunlarında, merkezi ve yerel yönetimler, gönüllü kuruluşlarla birlikte medyanın da görevinin bulunduğunu kaydetti.



Alıntı: TRT

Editör: TE Bilişim