Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından Başaran Gemi Onarım Muh. Ltd. Şti. firmasına yaptırılan SEYİT ONBAŞI isimli yakıt toplama ve şamandıra elleçleme gemisi 27.08.2010 tarihinde Genel Müdürü Salih ORAKCI, Genel Müdür YardımcısıMehmet ACARDOĞAN, Genel Müdür Yardımcısı H.Gani AYGÜN, Daire Başkanları ve personeli, Başaran Gemi Onarım Şirketi sahibi Ali ALTINTOP, Gisan Yönetim Kurulu Başkanı İsmail OYAR ve Yönetim Kurulu üyeleri, Gisan Genel Müdürü Türker YALTIR ve tersane çalışanlarının katılımı ile denize indirildi.

 



Genel Müdür ORAKCI yaptığı konuşmada ;
"Gisan Tersanesinde Başaran Gemi Onarım Şirketine yaptırdığımız yakıt toplama ve şamandıra elleçleme gemisi başarı ile denize indirilmiştir. Burada asıl amaç tüm Türkiye kıyılarında seyir emniyetinin sağlanması olup Ulaştırma Bakanlığımız, Türkiye’de ve bölgesinde bir ilk olan projeye imza atmıştır. Bu tekne ile denizlerimizde ve boğazlarımızda çevre emniyetinin sağlanması hususunda daha etkin güce ulaştık. Bundan sonraki projelerimiz ve yatırımlarımız devam edecektir. Bu yatırımlarımızdan biridir. Kapasitesi ve gücü göz önüne alındığında Türkiye’ye gurur verecek bir gemi yaptırılmaktadır. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.





400 metreküp yakıt toplama kapasiteli gemi üzerinde bulunan kollar ile yakıtı toplayacak olup gemide denizin üzerine yayılan yakıtın tespiti ve işlenmesini sağlayan sistem bulunacak.





Geminin Adı : Seyit Onbaşı
Boy (LOA) : 52.95 m
En : 12.00 m
Draft : 4.00 m
Derinlik : 5.50 m
Sözleşme Tarihi : 26.08.2008
Geminin Kızağa Konuş Tarihi : 16.01.2010
Geminin Denize İniş Tarihi : 27.08.2010
Editör: TE Bilişim