Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Su Ürünleri Fakültesi'nin bilimsel çalışmalarında kullanılmak üzere yaptırılan Türkiye'nin ilk yerli araştırma gemisi olan 'Seydi Ali Reis'in' suya indirildiğini söyledi.

Prof. Dr. Bircan, 3 milyon 325 bin TL'ye mal olan geminin 2 ay içerisinde teknik donanımının da tamamlanıp hizmete gireceğini belirtti.

Sinop Üniversitesi tarafından ulusal ve uluslararası sularda bilimsel araştırma yapılmasını sağlamak amacıyla geçen yıl Eylül ayında Türkeli İlçesi'nde yapımına başlanan araştırma gemisinini yapımı tamamlandı. Türkeli İlçesi'ndeki özel bir tersanede yapılan 22 metre uzunluğunda, 135 gros ton ağırlığında, 7.5 metre genişliğindeki gemi, suya indirildi.

Geminin su alıp almadığının kontrol edildiğini ve bir sorunla karşılaşılmadığını söyleyen Prof. Dr. Bircan, "Geminin yapımı tamamlandı. Son olarak suya indirildi. Bir problem yaşanmadı. En kısa zamanda bize teslim edilecek. Biz de 2 ay içerisinde törenle açılışını yapıp hizmete sokmayı planlıyoruz. Şu an içerisinde bulunan labaratuvarların iç donamını yapılıyor. Yeni bir kaç cihaz alımının ardından iç donanım da tamamlanacak" dedi.

Editör: TE Bilişim