Sevdiklerinize Nuh'un Gemisi'nde Yer Ayırtın

Greenpeace örgütünün küresel ısınmaya ve çevre kıyımına dikkat çekmek amacıyla Ağrı Dağı’nda inşasına başladığı Nuh’un Gemisi, 31 Mayıs’ta tamamlanacak. Greenpeace’in internetteki sitesinde "Sevdiklerinize Nuh’un Gemisi’nde Yer Ayırtın" sloganıyla açtığı kampanyaya ise mesaj üstüne mesaj yağıyor. Kimi çocuğunun, kimi kedisinin, kimi nişanlısının, kimi anne babasının fotoğrafını göndererek gemide sevdiklerine yer ayırtıyor.

AĞRI Dağı’nın, 2 bin 500 metre yüksekliğindeki Korhan Yaylası’nda Nuh’un Gemisi’ni inşa eden Greenpeace üyeleri sona yaklaşıyor. Çalışmayla dünya liderlerini iklim felaketlerine karşı uyaracak olan Greenpeace, 31 Mayıs günü açılışı yapılacak Nuh’un Gemisi’ne dünyanın dört bir tarafından gönderilen binlerce fotoğrafı asacak. Nuh’un Gemisi, 10 metre uzunluğunda ve 4 metre genişliğinde inşaa ediliyor ve çevreye zarar vermemek için çivi kullanılmıyor. Greenpeace üyesi Türk ve Almanlardan oluşan 20 kişilik marangoz ekibinin gemiyi tamamen el aletleriyle yaptığı projede, hiçbir ulaşım aracı ya da inşaat makinesi kullanılmadı.

AĞRI DAĞI BİLDİRGESİ

Açılışta haziran ayında Amanya’da yapılacak G-8 zirvesi öncesi tüm dünya liderlerine yönelik Ağrı Bildirgesi’nin okunacak. Yine açılışta 5165 metrelik Ağrı Dağı’nın zirvesine çıkacak bir grup, tüm dünya bayraklarını zirveye yerleştirip ülke liderlerine harekete geçme çağrısında bulunacak. Greenpeace Medya Danışmasını Aslıhan Tümer, "Felaketten kurtarmak istediklerinize Nuh’un Gemisi’nde yer ayırtın! Yapmanız gereken şey, Greenpeace Türkiye’nin hemen şimdi sitesine girip sevdiklerinizin fotoğrafını bize göndermek" dedi.

Umut ve uyarı

Greenpeace, Ağrı Dağı’nda inşa ettiği Nuh’un Gemisi’nin "umudun ve uyarının simgesi" olduğunu belirtti. Greenpeace, "Bu sebeple haziranda Almanya’da yapılacak G-8 Toplantısı öncesi, umudun ve uyarının evrensel sembolü olarak Nuh’un Gemisi’ni inşa ederek tüm dünyaya yaklaşan felaketi hatırlatıyor ve dünya liderlerini sorumluluk almaya çağırıyoruz" dedi

Alıntı: Haberler.com

Editör: TE Bilişim