Yakın Doğu Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Mustafa Altunç başkanlığında ve 11 öğrenci ile gerçekleştirilen ziyarette, Doç. Dr. Mustafa Altunç Denizcilik Fakültesi ile ilgili bilgi verirken, YDÜ Denzicilik Fakültesi’nin 1996 yılında kurulduğunu ifade etti.

Altunç, Denizcilik Fakültesi’nde 300’ü aşkın öğrenci olduğunu belirtirken, şu anda ulusararası sularda bayrağın gururla ve şanla dalgalandırıldığını kaydetti.

Ziyaretin anlam ve önemine değinen Altunç, yakın zamanda kaybedilen Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş için başsağlığı dilerken de unutlulmadığını vurguladı.

DP Genel Başkanı Serdar Denkaş ise, yapılan ziyaret için memnuniyetini belirtirken Dr. Suat İ. Günsel başta olmak üzerek Denizcilik Fakültesi’nin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Denkaş, K.K.T.C’nin denize küskün bir ülke olduğunu kaydederken, ülkeye pırıl pırıl gençlerin yetiştirlmesinden dolayı mutluluk duyduğunu vurguladı.

Denizciliği bir tutku olarak tanımlayan Serdar Denktaş, insanın sevdiği mesleği yapmasının önemli olduğunu ifade etti.

Serdar Denktaş, yıllarca denizcilikle ilgilendiğini ancak bir kaptanlık belgesinin bulunmadığını kaydederken, Yakın Doğu Üniversitesi imkanlarıyla buna sahip olmanın mutluluk verici olduğunu söyledi.

 

Editör: TE Bilişim