Sel ve fırtına Güney Ege ve Akdeniz'i vurdu.

Antalya'da dün okulların tatil edilmesine yol açan fırtına alınan önlemler sayesinde çok büyük zarar vermedi. Merkezde 3 saat süren ve hızı saatte 88 kilometreyi bulan fırtına, bazı ağaçları devirdi; elektrik tellerini kopardı.

Konyaaltı Sahili'nde 5 metreye yaklaşan dev dalgalar oluştu.

Manavgat'ta bir balıkçı teknesi battı.

Side'de dalgalar Apollon Tapınağı'na ulaştı.

Derelerin taşması sonucu tıkanan Manavgat-Alanya ile Alanya-Gazipaşa arasındaki karayolları, DSİ ve Karayolları ekipleri tarafından açıldı.

Alanya'ya bağlı Demirtaş beldesinde de Hacıharman Deresi'nin taşması sonucu yaklaşık 33 evi su bastı. Vatandaşlar, belediyeye ait iş makineleriyle evlerinden alındı. Çok sayıda sera da fırtına ve yağmurdan zarar gördü. Bölgede, metrekareye İbradı'da 155, Finike'de 95, Alanya'da 75, Kumluca'da 72, Manavgat'ta 68 kilogram yağış düştü.

Bugün Antalya'da parçalı az bulutlu bir hava hakim olacak. Hava sıcaklığı ise 23 derece civarında bekleniyor.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde ise dün sabah saatlerinde başlayan ve hızı saatte 65 kilometreyi bulan fırtınada, bazı tekneler alabora oldu. İlçede son 24 saatte metrekareye 60 kilogram yağış düştü.

Bodrum'da fırtına nedeniyle dev dalgalar oluşurken, Bitez beldesinde de istedikleri rüzgarı yakalayan bazı sörf tutkunları, sörf yapmayı ihmal etmedi. Dün Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde yollar göle dönerken, alçak kesimlerdeki evlere yağmur suları doldu. Aydın'ın Didim ilçesinde balıkçı tekneleri batarken, ağaçların dalları kırıldı. İzmir'de fırtına sonucu palmiye ağaçları ve panolar devrildi.

Editör: TE Bilişim