SEKA SORUNUNU BAKAN YILDIRIM ÇÖZDÜ

Türkiye Denizcilik İşletmelerine ait Şehir Hatlarının belediyeye geçişindeki TDİ-Sendika- Büyükşehir balediyesi arasındaki personel geçişi ile ilgili çözümsüzlüğü araya girerek çözen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım; İzmit Seka İşletmesindeki Sendika-Hükümet arasındaki sorunuda uzlaşmacı tutumu ile Türk İş Başkanı Salih Kılıç'ı ikna ederek çözdü.

Türkiye'nin gündemini uzun süre meşgul eden SEKA problemi çözüldü. Ulaştırma Bakanı ve sendikacılar SEKA'da basın toplantısıyla bulunan formülü açıkladılar.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım SEKA ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, "Memnuniyetle belirtmek isterim ki, sağduyu kazanmıştır, çalışanlarımız kazanmıştır, özetle insanımız kazanmıştır. Bulunan çözüm ülkemiz ve işçilerimizin menfaatine gerçekleştirmiştir." diye konuştu.
güvenilir bahis siteleri />
"Bu çözümün mimarı olan Sayın Başbakanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Onun talimatları olmaasaydı bu sonuca ulaşamazdık" diye konuşan Binali Yıldırım, "Bu geçiş sürecinde herkesin fedakarlık yapması gerekmektedir. Çözüme katkıda bulunmak amacıyla gereken sağduyulu yaklaşımı gösteren en başta işçilerimize ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Tarihsel süreçte SEKA'yı anlatan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "SEKA'nın faaliyetlerinin devam etmesinin imkansız olduğundan 18 Şubat 2005 tarihi itibarıyla tasfiye kararı verilmiş, çalışan işçilerin bugün burada yaptığımız mutabakatla durumları çözüme kavuşturulmuştur"

Bakan Yıldırım açıklamasını şöyle bitirdi:

SEKA İzmit İşletmesi arazisi, tesisleri, makineleri, işletme vakfı ve çalışanlarıyla birlike bugün tarihi itibarıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmiştir. Usuli işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte mevcut işçilerin tamamı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne hizmet aktiyle birlikte tabi olacaktır. Bu işçilerimiz için asgari ücretten aşağı bir ücret sözkonusu olmayacaktır.

DenizHaber.Com
Editör: TE Bilişim