Gelibolu Tarihi Yarımadası'nda bulunan şehitlikleri ziyaret için İstanbul'dan gelen ve çoğunluğu kadınlardan oluşan tur otobüsü Gelibolu'nun Kavak Köy mevkiinde devrildi. Olay yerinde 4 kişinin can verdiği kazada ölü sayısı 5'e yükselirken, 39 kişi yaralandı. Olayı değerlendiren uzmanlar, yaşanan kazanın beklenen bir hadise olduğunu ifade etti.
İstanbul Sancaktepe'den Çanakkale Gelibolu Yarımadası'nda bulunan şehitlikleri ziyaret için 52 NC 425 plakalı tur otobüsü, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi Kavak Köy mevkiinde devrilerek 20 metre sürüklendi. Kazanın şiddetiyle 4 kişi olay yerinde can verirken, bir vatandaş ise kaldırıldığı Gelibolu Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
Kazanın ardından 10 kişi Keşan Devlet Hastanesi'ne tedavi altına alınırken, diğer yaralılar Çanakkale, Gelibolu, Lapseki ve Biga'daki hastanelere sevk edildi. Kazazedelerin kimliklerin henüz netleşmemesi nedeniyle ölen vatandaşların isimleri açıklanmadı.
Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırılan bir kişinin kolunun kesildiği öğrenildi. Kazanın ardından İstanbul'da bulunan çok sayıda kazazede ailesi Çanakkale'ye doğru yola çıktığı belirtildi.

Konuyla ilgili 'a konuşan Gelibolu Yarımadası Alan Kılavuzları Kooperatif Başkanı ve turizmci İsmet Balkan, yaşanan kazanın üzüntü verici fakat beklenen bir hadise olduğunu öne sürerek, denetimlerdeki eksikler yaşanabildiğini iddia etti. Balkan, belediyelerin yaptığı turların ihmallere açık olduğunu belirterek; "Belediye turları çalışanlara dinlenme fırsatı vermeden getir-götür usulü yapılıyor. Bu nedenle böyle bir kaza yaşanabileceğini tahmin ediyorduk. Sağlık ve trafik şartlarına uygunluk malesef çok göz önünde bulundurulmuyor. Otobüslerin üzerinde belediyelerin isimleri yazdığı için de kolayca trafik noktalarından geçebiliyorlar. Burada kaza geliyorum dedi. Bundan bir ders çıkararak artık denetimlerin sıklaştırılması ve benzer kazaların önüne geçilmesi en büyük temennimiz." dedi.
Cihan
Kaynak: cha