ŞEHİTLERİN CENAZE TÖRENİ SALI GÜNÜ

Antalya'nın Kumluca İlçesi yakınlarında, bir sahil güvenlik helikopterinin denize düştüğü, helikopterin 4 personelinden 2'sinin kurtarıldığı, 2'sinin aranmasına devam edildiği bildirildi.

Antalya'nın Kumluca İlçesi Adrasan Köyü yakınlarında dün gece Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait helikopterin düşmesi sonucunda şehit olan 2 başçavuş için 2 Ağustos Salı günü İzmir Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı'nda tören düzenleneceği bildirildi.

Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir, şehit olan Başçavuş Aydın Canpolat ve Başçavuş Mevlüt Tekdemir'in cenazelerinin Marmaris'teki Aksaz Üssü'ne getirildiğini söyledi.

Antalya'da düşen helikopterin, İzmir Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı'na ait olduğunu ve Aksaz Üssü'nde konuşlandığını kaydeden Özdemir, şehitlerin, İzmir Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı'nda görevli olduğunu bildirdi.

Özdemir, şehit cenazelerinin yarın İzmir'e götürüleceğini ve 2 Ağustos Salı günü İzmir Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı'nda tören düzenleneceğini söyledi.

Arama sürüyor
Antalya'nın Kumluca İlçesi Adrasan Köyü yakınlarında dün akşam düşen Sahil Güvenlik Komutanlığı helikopteri ile kayıp olan Yüzbaşı Süleyman Satı ile Üsteğmen Bülent Sarıkan'ı arama Piabet çalışmaları çerçevesinde SAT komandolarının dalış yapmaya başladığı bildirildi.

İzmir-Aksaz-Antalya güzergahında görev uçuşu yaparken Adrasan mevkiinde helikopterin ve kayıp iki personelin bulunması için başlatılan arama çalışmaları sürdürülüyor.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'in, Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'na giderek çalışmalar konusunda bilgi aldığı belirtilirken, SAT komandolarının helikopterin enkazı ve kayıp Yüzbaşı Süleyman Satı ile Üsteğmen Bülent Sarıkan'ı bulmak amacıyla dalış yaptıkları öğrenildi.

SON DAKİKA:

Antalya'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı Adrasan yakınlarında düşen AB-412 tipi Sahil Güvenlik helikopterinin enkazının yerinin tespit edildiği ve şehit iki subayın cesedinin de helikopterin içinde bulunduğu bildirildi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim