Şehit denizaltıcılar Gelibolu'da anıldı 

Türk denizcilik tarihinin çeşitli dönemlerinde meydana gelen Refah, Atılay ve Dumlupınar denizaltı facialarında şehit olan 247 denizci, Gelibolu Şehit Denizaltıcılar Anıtı'nda düzenlenen törenle anıldı.

Feneraltı mevkiindeki tören saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Denizaltı Sevenler Derneği Genel Başkanı Sacit Yarar, törende yaptığı konuşmada, 2004 yılında 247 şehit anısına dikilen Şehit Denizaltıcılar Anıtı'nın, şehit denizaltıcıların gelecek nesiller tarafından hatırlanması için önemli bir yapıt olduğunu söyledi.

Çanakkale Boğazı'nın girişindeki noktada, şehit denizaltıcıların bir anıtla ölümsüzleştirilmesinden büyük onur duyduklarını belirten Yarar, dernek olarak bu bölgeye ''Anılar Evi'' yapılması için çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Gelibolu Belediye Başkanı Cihat Bingöl de Çanakkale Boğazı'nda 1953 yılında 81 denizcinin hayatını kaybettiği Dumlupınar faciasının halen yürekleri sızlatan bir olay olduğunu söyledi.

Türk tarihine, adlarını şerefle yazdıran şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını belirten Bingöl, Şehit Denizaltıcılar Anıtı'nın şehitlerin ölmez hatıralarını sonsuza dek taşıyacağını ifade etti.

Törene Gelibolu Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Aydın, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Dumlupınar faciasından sağ olarak kurtulan Hüseyin İnkaya (83), Denizcilik Meslek Lisesi öğrencileriyle çok sayıda davetli katıldı.

Törene katılanlar daha sonra, şehit denizaltıcılar anısına, Hamzaköy İskelesi'nden denize çelenk bıraktı. Denizcilik Meslek Lisesi öğrencileri Açık Hava Denizaltı Müzesi'ne fidan dikti.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim