Şehir Hatları Yolcularının Sağlıkları Güvence Altında

Şehir Hatları, yolcularının vapurlarda ya da iskelelerde yaşayabilecekleri acil bir durumda daha hızlı müdahale edebilmek için Medline Acil Sağlık ile gerçekleştirdiği işbirliği çerçevesinde farklı bir uygulamayı hayata geçiriyor. Yolcular, iskele ve gemilerde karşılaşabilecekleri acil sağlık sorunları için güvence altına alınıyor. Uygulama kapsamında yolcular seyahatleri esnasında beklenmedik sağlık problemlerine karşı yüksek kaliteli ‘acil sağlık hizmetinden’ ücretsiz yararlanabilecek.

İstanbul’un iki yakası arasında kent içi deniz ulaşımını sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Şehir Hatları, yolcularını seyahatleri boyunca oluşabilecek riskli durumlara karşı güvence altına alıyor. Buna göre yolcular, iskeleye adım atmalarından Şehir Hatları’nın faaliyet alanlarının dışına çıkana kadar geniş kapsamlı acil sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak.  


Aylık ortalama 4 milyonun üzerinde yolcu taşıyan Şehir Hatları seyahatleri esnasında karşılaşabilecekleri sağlık sorunlarına karşı acil ve yerinde müdahale yöntemiyle yolcularının hastane öncesi acil sağlık hizmetlerini karşılayarak tedavilerini üstleniyor. Buna göre kalp krizi,  yaralanma, denize düşme ve intihar girişimleri gibi vakalar acil koduyla iskeleye çağrılan uzman hekim ve sağlık ekibi tarafından ilk müdahaleleri yapılarak, yolcuların en yakın hastaneyi sevkleri gerçekleştirilecek. Transferi gerçekleştirilen hastaların süreçlerini takip edilebilmesi için hasta yakınları için bilgi köprü sistemi oluşturulacak.
Hasta Yakınları için Medikal Bilgi Köprü Sistemi

Şehir Hatları yolcularının seyahatleri süresince karşılaşabilecekleri sağlık problemlerinin çözüme ilişkin geliştirilen projeyle ilgili bilgi veren Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç, misafirleri gibi gördükleri yolcularının seyahatleri boyunca karşılaşabilecekleri her türlü sağlık sorununun önüne geçmek istediklerini belirtti. Genç, projenin koşulsuz yolcu memnuniyetini sağlama amacını taşıdığına işaret etti.

Uygulamanın tıbbi danışmanlık, kara ambulans hizmeti, sağlık araç-gereç temini ve medikal bilgi köprü sistemi gibi güvenceleri içerdiğini ifade eden Şehir Hatları Genel Müdürü, “Yolcularımız,  iskeleye geldikleri andan, gemiden tahliyelerine kadar geçen süre de her türlü sağlık problemine karşı sigortalı olacak. Özellikle gemilerimize inip binerken yaralanma, düşme, saldırı gibi ani gelişebilecek durumlara karşı, acil sağlık alanında eğitim görmüş uzman ekipler tarafından erken müdahaleleri yapılarak gerektiği durumlarda yolcularımızın hastaneye transferlerini hızla gerçekleştireceğiz” dedi.

Proje ile ambulans hizmetlerinin yanı sıra vapurda veya iskelede beklerken yaşanabilecek bir sağlık sorununda, gemi personeli Medline Alarm Merkezi’ni arayarak yolcuların telefonla tıbbi danışmanlık hizmetinden yararlanmalarını sağlayacak.

Şehir Hatları, Acil Sağlık Kuruluşu Medline ile Adalar iskeleleri hariç 43 iskele ve tüm hatlarında acil bir durum yaşanması halinde, tam donanımlı ambulanslar ve doktorlu ekiplerle iskele de ilk müdahalesi yapılan yolcularını gerektiği durumlarda hastaneye nakledecek. Haliç Tersanesi,  iskele ve gemi personelini de kapsayacak uygulama ile yolcuların ve çalışanların hastane öncesi acil sağlık hizmetleri üstlenilerek, karşılaşabilecekleri sağlık problemlerinin hızla tedavi edilmesi hedefleniyor.

Editör: TE Bilişim