Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç, Denizcilik Medyasıyla Buluştu

Kasımpaşa Sosyal Tesislerinde denizcilik medyası ile kahvaltıda biraraya gelen Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç, “Şehir Hatları işletmemiz sadece kamu hizmeti anlayışıyla hizmet veren bir ulaşım şirketi değil, sahip olduğu tarih ve kentin dokusuna ve ruhuna işlemiş değerleriyle, aynı zamanda bir kültür varlığıdır” dedi.

Ekim ayı itibariyle İDO’dan ayrılarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı karar doğrultusunda, vapurlarla iç hat ulaşım hizmetlerini ayrı bir şirket olarak sürdürmeye başlayan Şehir Hatları, 21 Ekim’de düzenlenen sohbet toplantısında Şehir Hatları’nın dünü ve bugün geldiği noktayı değerlendirmek üzere sektör basınıyla bir araya geldi.

Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç’in evsahipliğinde gerçekleşen toplantıda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olarak 5 milyon lira sermayeyle “İstanbul Şehir Hatları Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.” adıyla kurulan yeni şirketin yapılanması ve hedefleri paylaşıldı.

160 yıllık köklü tarih ve kültürünü yarınlara taşıma anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Şehir Hatları, halen 1034 çalışanıyla, Haliç Tersanesi ve 49 iskelenin yanı sıra 14 hatta, 34 gemisiyle İstanbullulara hizmet veriyor.

Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç, Şehir Hatları’nın, gemileri ve iskeleleriyle, insanlık tarihinin en önemli kentlerinden birisi olan İstanbul’un en güçlü sembollerinden, kent siluetinin bütünleyicisi ve İstanbul kültürünün ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek, “Bir an düşünün; vapurlarımızın olmadığı bir İstanbul görüntüsünü hayal edebiliyor musunuz? Yaklaşık 160 yıldır İstanbul’a hizmet veren Şehir Hatları, sadece kamu hizmeti anlayışıyla hizmet veren bir ulaşım şirketi değil, sahip olduğu tarih ve kentin dokusuna ve ruhuna işlemiş değerleriyle, aynı zamanda bir kültür varlığıdır” dedi.

Genç: Tam 160 yıl! Kaç şirkete, kaç kuruma nasip olabilir ki böyle bir gurur?

1851 yılında Şirket-i Hayriye olarak temelleri atılan Şehir Hatları’nın, 1,5 asrı aşkın süredir iç hat deniz ulaşımıyla İstanbul halkına hizmet verdiğini belirten Genç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şehir Hatları, sadece kentin görsel bütünlüğünün ve estetiğinin bir parçası olmadı elbette. Özellikle 1960’lı yıllardan sonra, hızlı nüfus artışının yaşandığı ve dolayısıyla kara trafiği yükünün arttığı İstanbul’da, kara trafiğinin oluşturduğu yükü azaltmada önemli fonksiyonu oldu. Ulaşımı hem ekonomik hem kolay hale getirerek insanlarımızın yaşam standardının artışına katkı sağladı. 160 yıllık köklü gelenek ve deneyim, son beş yılda, İBB’nin genç, dinamik, yenilikçi, çağdaş ve modern yönetim felsefesiyle bütünleşince, ortaya, hizmet kalitesi hızla artan, yapısal olarak çağın gereklerine uygun, pırıl pırıl bir şirket çıktı.”

“Kamu hizmeti sunan bir şirket olarak evlerimizde konuklarımızı nasıl ağırlıyorsak, onların memnuniyetini nasıl önemsiyorsak, gemilerimizde taşıdığımız konuklarımızı da öyle ağırlamaya devam edeceğiz” diyen Genç, şunları söyledi:

“İstanbul’la bütünleşen şirketimizin, İstanbullunun kalbindeki yerini daha da büyüteceğiz. İstanbul için bir kültür mirası olma özelliği taşıyan Şehir Hatları vapurlarımızla, martı sesleriyle çay-simit keyfini buluşturmaya devam edeceğiz. Kulvar değiştirdiğimiz, artık kendi kanatlarımızla uçacağımız bu yeni dönemde Şehir Hatları’nı daha ileri bir noktaya taşımayı hedefliyoruz. 160 yıllık bir geçmişi devam ettiriyoruz, kaç şirkete, kaç kuruma nasip olur böyle bir gurur?”

Toplantıda, yeni şirketin yapılanmasıyla ilgili olarak da bilgi veren Genç, Şehir Hatları’nın, doğrudan Genel Müdüre bağlı olmak üzere, Operasyon, Teknik, Destek Hizmetleri, Mali İşler, İnsan Kaynakları ve Satınalma Müdürlüklerinden oluşan altı müdürlükle hizmet verdiğini söyledi. Genç, “Şehir Hatları’nı bu noktaya taşıyan ve değişimin gücünün taşıyıcısı olan bu ekiple yeni başarılara imza atacağımıza inancım tamdır.” dedi.

"Yerel trafik merkeziyle ilgiliyiz"

DenizHaber'in "Yerel Trafik Merkezinin de içerisinde bulunduğu Karaköy İskelesi önceki yıl battı. Şehir Hattı gemileri trafiği yoğun sularda çalışıyor ve deniz emniyeti son derece önemli. Bu konuda bir planınız var mı?" şeklindeki sorusunu cevaplarken, Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç, Kadıköy İskelesinin batmadığını, alabora olduğunu, teknik olarak zaten batmasının mümkün olmadığını vurguladı. Yerel trafik merkezi konusunda Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Denizcilik Müsteşarlığı ile müştereken bir sistem getirmeyi planladıklarını aktaran Genç, bu konuyla ilgilendiklerini belirtti.

 

 

 

Editör: TE Bilişim