Şehir Hatları 4 Yeni Hatla Yaz Tarifesine Başlıyor 

 Şehir Hatları, 5 Haziran Pazartesi gününden itibaren Yaz Tarifesine geçiyor. Yeni tarife ile birlikte bazı hatlarda sefer artışına gidilirken, dört yeni hat ve yenilenen iskelelerle yolcularına dopdolu bir yaz tarifesi seçeneği sunuyor.  

Yaz sezonuna göre düzenlenen seferler 5 Haziran – 17 Eylül 2017 tarihleri arasında geçerli olacak. Yaz tarifesiyle Bostancı’dan Karaköy’e, kıyı boyunca Eminönü – Sarıyer ve Beykoz – Üsküdar’a, tarifeli hale gelen Ortaköy – Üsküdar seferleriyle 4 yeni hat hizmete alınıyor.  

Yolcularına güvenli, konforlu, nostaljik, İstanbul tadında toplu ulaşım hizmeti sunan Şehir Hatları 5 Haziran’da ‘2017 Yaz Tarifesi’ne geçiyor. Yaz mevsiminin yoğunluğu dikkate alınarak düzenlenen vapur hatları yeni seferlerle güçlendirildi. Yaz tarifesiyle birlikte Şehir Hatları her iki yakada kıyı boyunca Eminönü – Sarıyer ve Beykoz – Üsküdar, Bostancı – Karaköy ve  tarifeli hale getirilen Ortaköy – Üsküdar seferlerini hizmete alıyor.   

Bostancı’ndan Karaköy’e deniz keyfi 

Yeni açılacak hatlardan Bostancı – Karaköy seferleri hafta içi 06:45 – 19:20 arasında Bostancı’dan, 07:35 – 20:15 arasında Karaköy’den sabah ve akşam pik saatlerde yapılarak İstanbullulara önemli katkı sağlayacak. Bostancı – Karaköy seferlerinin yoğun ilgi görmesi bekleniyor.  

Asya – Avrupa geçişlerini denizden 8 dakikaya indiren İstinye – Çubuklu arabalı vapur seferleri iki yaka arasında hafta içi ve Cumartesi günleri 86, Pazar ve tatil günleri karşılıklı 74 seferle yolcularına süre ve fiyat avantajı sağlamaya devam edecek.  

Sarıyer-Rumeli Kavağı-Anadolu Kavağı seferleri 12 Haziran – 27 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’un sayfiye yerlerinden Poyraz’a kadar uzatıldı, Sedef Adası seferleri de her gün Bostancı’dan Büyükada’da ücretsiz aktarmalı olarak 2 gidiş – 2 dönüş şeklinde yaz boyunca uygulanacak.  

Fener ve Balat İskelelerine Tarihi Dokunuş 

Bir süredir bakım – onarım çalışmaları nedeniyle sefer yapılamayan tarihi Fener ve Balat iskeleleri de 2017 yaz tarifesiyle birlikte Üsküdar – Eyüp hattında hizmet vermeye başlacak. Bekleme salonları, yolcu geçiş platformları, iskele çatısı, dış ve iç cephe sistemleriyle yenilenen tarihi iskeleler aslına sadık kalınarak orijinaline uygun bir şekilde yeniden inşa edildi. Kazıklı sistem üzerinde radye temel donatıları konularak beton üzerinde bina edilen her iki iskele 5 Haziran Pazartesi gününden itibaren Haliç hattındaki seferlerle Haliç yolcularıyla yeniden buluşuyor.  

Yaz tarifesiyle birlikte hizmete girecek projelerle ilgili bilgi veren Şehir Hatları Genel Müdürü Yakup Güler, deniz ulaşımını daha keyifli, daha kullanılır hale getirmeye çalıştıklarını, İstanbulluların ve bu şehri ziyarete gelen turistlerin denizden daha fazla faydalanmalarını istediklerini belirtti. Yaz tarifesiyle birlikte önemli planlamaların gerçekleştirildiğini bildiren Güler, özellikle Bostancı – Karaköy seferlerinin yolculara süre ve ekonomik katkı sağlayacağını, toplu ulaşımda entegre ve planlı seferler ve yenilenen iskelelerle İstanbullulara keyifli deniz yolculukları yaşatmak istediklerini söyledi.   

Boğaz’ın keyfi vapur turlarını yaz tarifesiyle sayısı artıyor 

Yaz sezonuyla Boğaziçi Turlarından ‘Nostaljik Tur’ her gün 10.35 ve 13.35, ‘Kısa Boğaz Turu’ 14.30 Eminönü’nden hareket edecek.   

Şehir Hatlarının bir klasiği haline gelen yaz akşamlarının nostaljik keyfi “Mehtap Turları” da 10 Haziran – 16 Eylül tarihleri arasında her Cumartesi Bostancı’dan Anadolu Kavağı’na uzanan turlarla başlıyor. 

Boğaziçi, Adalar, Haliç ve arabalı vapur hatlarındaki Şehir Hatları yaz tarifesi seferleri 17 Eylül tarihine kadar geçerli olacak.  

2017 Yaz Tarifesiyle ilgili ayrıntılı bilgiye, Alo 153 Beyaz Masa’dan, iskelelerde bulunan tarife kitapçıkları ile www.sehirhatlari.istanbul web adresinden ulaşılabiliyor.  

Şehir Hatları Hakkında 

19. Yüzyılın ortalarından bugüne 166 yıllık bir deneyimi temsil eden Şehir Hatları, İstanbul’ da, toplu deniz taşımacılığı hizmeti sunarak ulaşımda alternatif oluşturan,  kültürel mirasımızın simgelerinden vapur, tersane ve iskelelere sahip çıkan, modern ve öncü bir şirkettir ve yüksek kurumsal itibarı, güçlü marka değeri ile İstanbul kent içi deniz ulaşımında tercih edilen lider bir kuruluştur. 

Editör: TE Bilişim