SEDEF'te Yaşam Hakkı Çığlığı
 
Önceki gün Sedef Tersanesinde meydana gelen kazada İzoçim isimli taşeron firmada boyacılık yapan Ali İhsan Çam geçirdiği iş kazası neticesinde hayatını kaybetmesini protesto eden Limter-İş Sendikası bugün Sedef tersanesi önünde yapmış olduğu eylemde sorumluların yargılanıp cezalandırılmasını, çalışma bakanının istifasını istedi.
 
"Çalışma Bakanı İstifa Sorumlular Cezalandırılsın" pankartının açıldığı eylemde, basın açıklamasını sendika Genel Başkanı Cem DİNÇ okudu.
 
Yapılan basın açıklamasında, "İş cinayetlerinin sorumluları ve iş cinayetlerini önleyecek taleplerimiz orta yerde durmaktadır. Bu ölümlerin sorumlusu tersane patronlarıdır, "Bu işi eğitimle düzelteceğiz!" diyerek sendikamızın taleplerini görmezden gelen Çalışma Bakanıdır ve çalışma koşulları ile ölümü tetikleyen taşeronluk sistemidir" diyerek, "İş cinayetlerine sebebiyet veren patronların yargılanıp cezalandırılmasını, Çalışma Bakanı'nın istifasını, her gün her saat tersanelerde ölümü tetikleyen taşeronluk sisteminin kaldırılmasını istiyor,  kamuoyunu ise insanlık adına mevcut duyarlılığını yükseltmeye çağırıyoruz" dedi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim