İMEAK Deniz Ticaret Odası seçimlerinde oy sayımından sonra DTO Meclis Salonun’da bir konuşma yapan  Metin Kalkavan, seçimde kullanılan beyaz ve kırmızı renkteki oy pusulalarını kastederek, ”Artık seçim bitmiştir. Hepimizin rengi deniz mavisidir. Meclisimizin kapısı herkese açıktır” şeklinde konuştu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası seçimlerinde sandıktan çıkan oylar sonucu yeniden Başkanlığa seçilen Metin Kalkavan, DTO Meclis Salonu’nda bir konuşma yaptı. Kalkavan konuşmasında, “Bu seçimde bir kaybeden veya bir kazanan olmadı. Öncelikle rakibimizi tebrik ediyorum. Seçim listelerinde bir grup kırmızı, bir grup beyaz renkleri kullandı. Ama artık renkler değişti bu iki rengin birleşiminden mavi olur mu? Bence olur. Artık rengimiz deniz mavisidir” ifadelerini kullandı.

“Kaybeden üyelerimize kapımız her zaman açık”

Kalkavan, seçime katılımın oranının yüksek olduğunu belirterek, “Bizler yüzde sekizli, onlu seçimlerden buralara geldik. Ben başkanlığa geldiğimden beri yüzde onluk bir katılımı aşamamıştık. Bugün yüzde elliye yakın bir katılım gerçekleşti. Bunun için oyunu kullanan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi. Kaybeden grubun da kendi arkadaşları olduğunu belirten Kalkavan “Aramızda artık yeni arkadaşlar var. Kaybedenler var. Öncelikle kaybedenler misafirlerimizdir. İstedikleri zaman meclise gelir, istedikleri komitede gönüllü görev alabilirler. Çalışmak isteyene kapımız her zaman açık” ifadesinde bulundu.

Kalkavan’dan Başbakan ve Bakanlara teşekkür

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Mayıs akşamı Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde  yapılan bilgilendirme toplantısına katılamadığını belirten telgrafın kendilerine toplantıdan sonra ulaştığını belirten Kalkavan,   “Başbakanımızın mesajı çok anlamlıydı. Kendisine ve bakanlarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Ülkemizin aleyhine olmamak koşuluyla her şeyi yapmaya hazırız. Yine Salih Bey’e de teşekkürlerimi iletiyorum. Yarışarak kazanmayı bizlere tattırdığı için. Artık hedefimiz denizciliğimizi daha ileri taşımaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Oyların yüzde 69’u Kalkavan’ın

Resmi olmayan sonuçlara göre 47 meslek komitesinin 41’ni ve oyların yüzde 55,5’ünü alan Metin Kalkavan’ın listesi, 2 bin 135 oy aldı.  Kaptan Salih Zeki Çakır’ın Değişim Grubu Listesi ise, 1715 oy alarak 47 meslek komitesinden 6’sını kazanmış oldu.

Bu sonuçlara göre Metin Kalkavan’ın listesi DTO Meclisi’nin yüzde 84′ünü elde ederken, Değişim Grubu’nun Lideri Salih Zeki Çakır’ın listesi de 6 Meslek Komitesi’ni kazanarak, DTO Meclisi’ne yüzde 16′lık bir temsille yer almayı başardı.

Cengiz Tepebaş/Lojiport

Editör: TE Bilişim