İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, şehrin kruvaziyer sektöründe son yıllarda ciddi bir atılım yaptığını, bunun son halkasının ise sektör temsilcilerini İzmir'de ağırlamak olduğunu söyledi.

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Demirtaş, küresel anlamda kruvaziyer endüstrisinin en üst düzeyde toplantılarını Seatrade'in düzenlediğini, 3-5 Temmuz 2012 arasında Seatrade Türk Kruvaziyer Forumu'nu İzmir'de yapacağını söyledi.

Bu sayede İzmir'in bir nevi tescillenmiş olacağını aktaran İZTO Başkanı Demirtaş, "Foruma tüm kruvaziyer şirketlerinin en üst düzeydeki yöneticileri katılacak. Bu forum sayesinde kruvaziyer şirketleri ve işletmeleri, Türkiye ve İzmir hakkında yerinde bilgi edinebilecek, tesislerimizi ve imkanlarımızı görebilecek. Kruvaziyer sektörünün kalbi İzmir'de atacak. Böylesine önemli ve en üst düzeyde bir forumu düzenlemek, İzmir'in artık Akdeniz'de bir kruvaziyer merkezi olduğunun tescillenmesidir." dedi.

Forumun en önemli konularından birisinin de "Yerel Tedarik Kaynağı Bulmaya Yönelik Alım Stratejileri ve Fırsatlar" olduğunu kaydeden Demirtaş, "Amacımız, İzmir'i gemi tedariki açısından bir merkez haline getirmek. Kruvaziyer şirketleri, esasında çok büyük alımlar yapıyor. 2011 yılında sektörün mal ve hizmet alımlarına ödediği miktar 6,7 milyar euro. Sadece 550 milyon euro, kruvaziyer gemiler için alınan yeme içme ürünleri için harcanmış." şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim