Yarın İstanbul Haliç Kongre Merkezinde başlayarak 3 gün devam edecek olan Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinlikleri için özel olarak hazırlanan SeaNews Dergisi 35. Sayısı yayınlandı.

İngilizce-Türkçe olarak iki dilde yayınlanan Dergide, Başbakan Binali Yıldırım ve IMO Genel Sekreteri Kitack Lim ile yapılan özel röportajlar yer alıyor. 

Dergide ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Müsteşar Suat Hayri Aka'nın da Dünya Denizcilik Günü'ne ilişkin mesajları bulunuyor. 

Sektörün önde gelen sivil toplum örgütlerinin yazı ve mesajlarının da yer aldığı dergi etkinlik süresince de dağıtılacak.

Derginin Genel Yayın Yönetmeni Fulya Tekin İstikbal'in dergiye yazdığı editör yazısı şöyle: 

"

Sevgili SeaNews okurları

Merhaba. Bildiğiniz gibi 4-6 Kasım 2016 tarihlerinde IMO’nun “Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinliği” İstanbul’da yapılıyor.  Merkezi Londra’da bulunan  Uluslararası Denizcilik Örgütü’ne (IMO)  üye 174 ülke delegeleri  İstanbul’a geliyorlar. Denizcilikte önemli hedefleri olan ülkemiz için bu etkinliğin ülkemizde düzenlenmesi çok anlamlı. Biz de sayımızı Türk ve dünya denizciliği için çok önemli bu etkinlikte  IMO Delegelerine de dağıtmak  üzere hazırladık. Kısa zamanda önemli röportajlar gerçekleştirdik

Kapak röportajımızı sektörümüzün çok yakından tanıdığı ve sevdiği denizcilik kökenli Başbakanımız Sn Binali Yıldırım ile gerçekleştirdik. Kendisine yoğun gündeminde bize bu röportaj fırsatını verdiği için teşekkürlerimizi arz ediyoruz.  Ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sn. Ahmet Arslan ev sahipliği yapacağı etkinlikle ilgili bir mesaj verdi. Bir diğer röportaj konuğumuz ise IMO Genel Sekreteri Sn. Kitack Lim. Kendisiyle Dünya Denizcilik Günü, bu seneki yan etkinlik sloganı “Denizcilik Vazgeçilmezdir”, Dünya Denizcilik Üniversitesinden Sn. Binali Yıldırım ile ilgili anıları hakkında konuştuk. Diğer röportajlarımızı ise Türk Denizciliği’nin önemli STK başkanları ile gerçekleştirdik. Türk Denizciliğine  genel bir bakış açısıyla bakmak istedik. Bu vesileyle İstanbul’a gelecek olan dünya denizcilerine “Hoşgeldiniz” diyoruz, güzel İstanbul’umuzda güzel bir etkinlik diliyoruz. Etkinlikte görüşmek üzere, şimdilik hoşçakalın..."

Editör: TE Bilişim